
تحقیق کنید صفحه 14 کاروفناوری نهم پودمان ترسیم با رایانه
سوال : در گروه خود با جست وجو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر در مورد اینکه ترسیم با رایانه در چه مشاغل و حرفه های دیگری می تواند کاربرد داشته باشد، تحقیق کنید.
جواب :
ترسیم با دست یکی از مهم ترین مهارت ها در آموزش نقشه کشی است. در نقشه کشی و طراحی، ترسیم با دست نه به عنوان یک هدف، بلکه وسیله ای شناخته می شود که او را در عینیت بخشیدن به تصورات خود یاری می کند. از طرفی، ورود رایانه به دنیای علم، آموزش و حرفه، امکانات متنوع و جالب توجهی فراهم کرده است. استفاده از رایانه در ترسیمات و نقشه های فنی در جوامع صنعتی به طور چشم گیری پیشرفت نموده است. و می توان گفت رایانه، به عنوان یک ابزار قدرتمند، در نقشه کشی جا بازکرده و گسترشی روز افزون دارد.گسترش کمی و کیفی نرم افزارهای رایانه ای، علاوه بر فراهم آوردن امکان ترسیم تصاویر دوبعدی، به ما کمک می کنند تا با پدیدآوردن تصاویر سه بعدی، به خلق مجازی تصورات و طرح های خود بپردازیم.
رایانه ها به عنوان ابزاری کمکی در امر ترسیم وارد عمل شده اند. فضای مجازیِ این نرم افزارها، مبتنی بر نظام هندسی دکارتی است که هر نقطه با اعداد سه گانهٔ مختصات آن تعریف می شود. بر همین اساس، خط، صفحه و حجم در فضا تعریف و امکان ترسیم دوبعدی و سه بعدی نقشه ها در فضای مجازی فراهم می شود. امکان تکثیر، تصحیح و تبادل اطلاعات از دیگر مزایای مهم استفاده از این نرم افزارهاست.
کاربرد رایانه در حوزهٔ نقشه کشی، امروزه به یکی از چالش های این حوزه تبدیل شده است. گاه به نظر می رسد که باوجود امکان ترسیم با رایانه و امکانات متنوع آن، دیگر نیازی به کسب مهارت ترسیم با دست، به ویژه در حوزهٔ نقشه کشی نیست. اما در حقیقت دست و رایانه دو چیز برابر و مقابل هم نیستند و رایانه به تنهایی نمی تواند جانشین دست و توانمندی های آن باشد. رایانه به مثابهٔ ابزاری در دست طراح و نقشه کش است که می تواند بر توانمندی های دست در فرآیند ترسیم بیفزاید.
کاربرد رایانه در نقشه کشی، با نرم افزارهای ترسیم به کمک رایانه یا CAD آغاز شد. اساس کار در این نرم افزارها، ویرایش خطوط و نقاط است. نوع دیگری از نرم افزارها که در طراحی کاربرد دارند با ایجاد محیطی شبیه سازی شده، طراح را قادر می سازند تا طرح خود را مدل سازی کند و عملکرد آن را در محیطی شبه واقعی مشاهده نماید. اساس کار در این نرم افزارها، مدل سازی سه بعدی پارامتریک است که از قطعات مدل ساز ی شده، در مونتاژ، تهیه نقشه های دوبعدی و تحلیل تنش ها و محاسباتِ طراحی استفاده می شود.
امروزه با توجه به رشد صنایع و حرفه ای شدن مشاغل و تخصصی شدن کارها، ترسیم با رایانه یکی از شالوده ها و بنیان های تقریبا 90 درصد از صنایع و حرفه های تخصصی می باشد.
شاید بتوان گفت که بیشترین تأثیر رایانه در صنعت متوجه طراحی و تولید بوده است از مهم ترین ابزارهای به کار رفته در صنعت می توان به CAD اشاره نمود.
طراحی با استفاده از رایانه CAD
از رایانه برای طراحی محصولات استفاده می شود اهداف اصلی در طراحی با رایانه افزایش بازده و کارایی طراحان و طراحی مدل نهایی محصول است برای مثال یکی از نرم افزار های طراحی کاربر را قادر می سازد که طرح و نقشه یک مدل را تهیه کرده و حتی داخل آن را ببیند.
طراحی و ترسیم به کمک رایانه CAD: COMPUTER AIDED DESIGN هم اکنون در بسیاری از صنایع و به وسیله نرم افزارهای بسیار تخصصی و افراد متخصص رونق دارد بطوری که بدون ترسیم با رایانه تمام روال روبه جلوی صنایع مختل می شود.
مانند :
صنایع عمران و ساختمان - صنایع و رشته های مکانیک - صنایع هوا و فضا - رشته تاسیسات - کلیه رشته های فنی و مهندسی - اتومکانیک - طراحی ساخت و تولید - رشته های برق و الکترونیک - خودروسازی - سینما و ............................ بسیاری از رشته ها و تخصص های دیگر
پاسخ دوم :
جواب فعالیت :
مهندسی پزشکی _ دندان پزشکی _ انواع مهندسی ها… _ خیاطی _ طراحی انواع اشیا از جمله فرش و..
مطلب مرتبط:
سایهروشن به منظور به تصویر کشیدن شکل و فرم در رابطه با منبع نور در آثار هنری تمدنهای گوناگونی به کار رفته است. اگرچه این روش در تمدنهای اولیه مثل مصر باستان ناشناخته است اما از هنر غرب به ویژه ایتالیا در سدهٔ شانزدهم میلادی سر برآورده است.
عوامل بسیار زیادی مانند نسبت بین خود اجزا (نور و سایه)، ارتباط با رنگها، روش توزیع عناصر نور و سایه که ترکیببندی و کیفیت گویای نقاشی را مشخص میکند و همچنین دیدگاههای اجتماعی و فلسفی بر سایهروشنهای کاربردی تأثیر میگذارد.
ما میتوانیم شاهد انواع سایهروشنها در آثار هنرمندان برجسته و مشهور باشیم. نور فروزان و تاریکی عمیق در حکاکیهای رامبرانت، عناصر را به تصویر میکشد. در سایهروشنهای جوتو دی بوندونه و میکلآنژ، نور بر تیرگی غلبه دارد.
طرحِ هالهای از تیرگیها در اطراف مدل در آثار لئوناردو دا وینچی؛ و سایهروشنی که نسبت تیرگی و روشنایی به میزان جذب نور توسط رنگها بستگی دارد در آثار تیسین و جورجونه مشاهده میشود. سایهروشنِ براق، کنتراست بین بخشهای روشن و فضاهای تیره و سایهخوردهٔ شدید را میتوان در آثار غیرمتداول و شدید کاراواجو مشاهده کرد.
عناصر ارتباطی
عناصر ارتباطی موقعیت شکل ها را در طرح و ارتباط آن ها با یکدیگر مشخص می کند. بعضی از این عناصر را مانند جهت و موقعیت، باید درک و بعضی دیگر را مانند فضا و جاذبه، می توان حس کرد.
جهت: جهت هر شکل به چگونگی ارتباط آن با بیننده، چهارچوب آن یا سایر شکل های مجاور بستگی دارد.
موقعیت: موقعیت شکل به ارتباط آن با چهارچوب یا ساختار طرح، وابسته است.
فضا: شکل هر اندازه، حتی بسیار کوچک هم باشد، فضا را اشغال می کند. پس فضا یا خالی است یا اشغال شده است. همچنین فضا می تواند مسطح باشد و به صورت مجازی عمق را نشان دهد.
جاذبه: جاذبه احساسی روانی است نه بصری؛ از آنجا که جاذبه زمین ما را به سمت خود می کشد، ما نیز صفت های سنگینی یا سبکی، پایداری یا ناپایداری را به شکل های واحد یا مجموعه آن ها نسبت می دهیم.
اين مطلب در تاريخ: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 21:51 منتشر شده است