چرا در کشور ما تولید برق آبی از برق حرارتی کمتر است
جواب فعالیت مطالعات پایه ششم صفحه ۳۶
کشور ما جز کشور های کم بارش جهان است و بخش وسیعی از کور ما را مناطق خشک و نمیه خشک تشکیل می دهد و ما منابع آبی محدودی داریم.
اما چون سوخت های فسیلی زیادی داریم با سوزاندن انها می توان برق حرارتی بیشتری داشته باشیم برای همین از برق ابی بیشتر است.
توضیحات تحقیق
تا قرن ۱۸ میلادی از موتورهای بخار که توسط ادیسون اختراع شده بود برای کاربردهای صنعتی استفاده میشد. اولین نیروگاههای بزرگ تولید برق در نیویورک و لندن نیز از موتورهای بخار استفاده میکردند.
زمانی که اندازهٔ ژنراتورها رفتهرفته بزرگ شد، استفاده از توربینهای بخار به دلیل بهرهوری بالا و قیمت ساخت پایینترشان گسترش یافت. پس از دههٔ ۱۹۲۰ تمامی نیروگاههای نسبتاً بزرگ با توان تولیدی حدود چند کیلووات نیز از توربینهای بخار استفاده میکردند.
بهرهوری بهرهوری الکتریکی یک نیروگاه حرارتی مرسوم با استفاده از نسبت برق تحویلی به شین های اصلی و حرارت تولیدی در کوره به دست میآید و معمولاً بین ۳۳ تا ۴۸ درصد است. میزان بهرهوری نیروگاههای حرارتی نیز مانند تمامی موتورهای گرمایی محدود به قانون ترمودینامیک (چرخه کارنو) است و بنابراین بقیهٔ انرژی به صورت گرما از نیروگاه خارج میشود. این گرمای اضافی را معمولاً با استفاده از آب یا برجهای خنک کننده از نیروگاه خارج میکنند.
اگر از این گرما برای کاربردهای دیگر مانند گرمایش محیط یا… استفاده شود به این چرخه، «چرخه ترکیبی» میگویند. یکی از کاربردهای اصلی این گرما در تاسیسات نمکزدایی است که بیشتر در کشورهای کویری که دارای منابع گاز طبیعی هستند مورد استفاده قرار میگیرد و به این ترتیب آب شیرین و الکتریسیته با هم در چرخههایی وابسته ایجاد میشوند.
با این که بهرهوری این نیروگاهها از نظر قوانین ترمودینامیک محدود است اما با افزایش حرارت و به مثابه آن افزایش فشار بخار میتوان کارایی این نیروگاهها را افزایش داد.
چرا در کشور ما توبید برق آبی از برق حرارتی کمتر است
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنیداين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 21 اسفند 1398 ساعت: 15:57 منتشر شده است