سایت اقدام پژوهی - گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان
1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819 - صارمی
2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2 و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .
3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل را بنویسید.
در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا پیام بدهید آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet
سعي نكنيد قسمت متورم را به داخل فشار دهيد و به بيمار هم اجازه انجام اين كار را ندهيد. اين عمل ميتوانند خطر آسيب ديدن روده را افزايش دهد.
به بيمار دارويي ندهيد و او را از خوردن، نوشيدن و سيگار كشيدن منع كنيد چون ممكن است در بيمارستان به بيهوشي عمومي نياز داشته باشد.
1) اگر بيمار درد دارد، به وي كمك كنيد تا بنشيند و چند بالش يا بالشتك فراهم كنيد تا بيمار با تكيه به آنها، در وضعيتي كه احساس راحتي بيشتري ميكند، قرار گيرد.
2) يك پزشك فرا بخوانيد و يا در صورت شديد بودن درد، با مركز اورژانس تماس بگيريد و آمبولانس درخواست كنيد.
3) در زماني كه منتظر رسيدن كمكهاي پزشكي هستيد، همچنان به بيمار اطمينان خاطر بدهيد. تا رسيدن نيروهاي امدادي، علايم حياتي (سطح پاسخدهي، نبض و تنفس) را كنترل كنيد.
توضيح كلي
فتق عبارت است از بيرونزدن يكي از اعضاي داخلي بدن از راه يك نقطه ضعيف يا يك سوراخ در عضلات اطراف آن. شايعترين انواع فتق عبارتند از:
فتق مغبني و راني. در هر دو نوع، بافت همبند ناحيه كشاله ران درگير است.
فتق نافي (در نوزادان رخ ميدهد و مشكل در عضلات اطراف ناف است).
فتق اپيگاستريك (در قسمت فوقاني شكم و بين جناغ سينه و ناف رخ ميدهد).
فتق اطراف ناف (در اطراف ناف و بيشتر در خانمها رخ ميدهد).
علايم شايع
تورمي كه معمولاً با فشار ملايم يا درازكشيدن به جاي خود بر ميگردد.
گاهي ناراحتي يا درد خفيف در محل بيرونزدگي
تورم در كيسه بيضه، با يا بدون درد
يبوست، سوءهاضمه
ندرتاً استفراغ، علامت خطرناكي است.
علل
همانطور كه گفته شد، وجود يك ضعف در بافت همبند يا ديواره عضلاني. اين ضعف ممكن است از همان آغاز زندگي وجود داشته باشد يا بعداً به وجود آيد. فتقها شكافي پس از عمل جراحي به وجود ميآيند.
عوامل افزايش دهنده خطر
نوزادان و شيرخواران زودرس
سن بالاي 60 سال
سرفه مزمن
چاقي
حاملگي
زورزدن، مثلاً در اثر يبوست مزمن
پيشگيري
جلوي اكثر فتقها را نميتوان گرفت، اما حفظ وزن مناسب و ورزش منظم براي حفظ تون عضلاني ممكن است باعث پيشگيري از بروز بعضي فتقها شوند.
اگر يبوست يا سرفه مزمن وجود دارد، بايد براي درمان به پزشك مراجعه شود.
عواقب مورد انتظار
فتقهاي نافي معمولاً خود به خود تا 4 سالگي برطرف ميشوند و ندرتاً نياز به جراحي دارند. ساير انواع فتق را نيز معمولاً ميتوان با جراحي برطرف كرد.
عوارض احتمالي
اگر فتق مختنق شود (جريان خون به آن سمت از عضو كه بيرونزده است متوقف شود)، امكان دارد انسداد روده همراه با تب، درد شديد، استفراغ و شوك به وجود آيد.
درمان
اصول كلي
اگر فتق تنها موجب ناراحتي خفيف شود و بتوان آن را به راحتي جا انداخت، امكان دارد استفاده از لباس مناسب و حمايت كننده يا فتقبند توصيه ميشود.
معمولاً جراحي براي ترميم قسمت ضعيف بافت همبند يا عضله توصيه ميشود. جراحي معمولاً بدون بستري در بيمارستان صورت ميپذيرد.
داروها
براي ناراحتي خفيف ميتوان از داروهايي مثل استامينوفن استفاده نمود.
فعاليت
از برداشتن سنگيني قبل يا بعد از جراحي خودداري كنيد.
سرعت بهبود بستگي به وضعيت سلامتي و نوع فتق دارد. فعاليتهاي سبك را معمولاً ميتوان در عرض چند روز آغاز كرد.
تا زماني كه پزشكتان موافقت نكرده است ورزش را از سر نگيريد.
رژيم غذايي
رژيم غذايي خود را طوري تنظيم كنيد تا از يبوست پيشگيري شود.
وزن خود را در حد ايدهآل نگاه داريد.
در اين شرايط به پزشك خود مراجعه نماييد
اگر شما يا يكي از اعضاي خانوادهتان علايم فتق را داريد.
اگر تب يا درد شديد داريد سريعاً مراجعه كنيد. اين ممكن است يك اورژانس باشد.
شهيد محمد
على رجايى ، در سال 1312 هجري قمري در شهرستان قزوين متولد شد، تحصيلات ابتدايى را
تا اخذ گواهينامه ششم ابتداى در همين شهرستان به انجام رساند. در سن چهار سالگى از
وجود داشتن نعمت پدر محروم شد و تحت تكفل مادر مهربان و منيع الطبع قرار گرفت . در
سال 1327 به تهران مهاجرت كرد و سال بعد يعنى در 1328 وارد نيروى هوايى شد. در مدت
5 سال خدمت در نيروى هوايى ، دوره متوسطه را با تحصيل شبانه گذراند، سپس در سال
1335 به دانشسراى عالى رفت و به سال 1338 دوره ليسانس خود را در رشته رياضى به پايان
برد و به سمت دبير رياضى به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و به ترتيب در شهرستانهاى خوانسار،
قزوين و تهران به تدريس ، اشتغال ورزيد.
شهيد رجائى
در مدت تدريس ، هميشه آموزگارى دلسوز، پركار و شايسته بود و ضمن تدريس ، به فرا گرفتن
علوم اسلامى و انجام فعاليتهاى سياسى همت مى گماشت . در سال 1340 به عضويت نهضت آزادى
در آمد كه منجر به دستگيرى وى (در ارديبهشت 1342) و پنجاه روز زندان شد. پس آزادى
از زندان با شهيد باهنر به سازماندهى مجدد هيات موتلفه پرداخت و براى پرورش افرادى
كه بتوانند نبردى مسلحانه را اداره نمايند به اعزام داوطلبانى به جبهه فلسطين دست زد.
در همين رابطه و براى تكميل برنامه مزبور (در سال 1350) خود شخصا به خارج از كشور سفر
كرد. ابتدا به فرانسه و تركيه رفت و از آنجا عازم سوريه شد.
شهيد رجايى
همگام با فعاليتهاى سياسى لحظه اى نيز از خدمات فرهنگى غافل نبود از آن جمله تدريس
در مدارس كمال و رفاه ، همكارى با بنياد رفاه و تعاون اسلامى با همكارى شهيد مظلوم
آيت الله دكتر بهشتى و شهيد دكتر باهنر و آيت الله هاشمى رفسنجانى .
ايشان
با نهايت شجاعت و شهامت مدت دو سال ، در زندانهاى انفرادى رژيم پهلوى انواع و اقسام
شكنجه ها را تحمل نمود و چون كوهى استوار مقاومت كرد. در اثر اين مقاومتها او را به
زندان قصر و سپس به اوين فرستادند. او در زندان به ماهيت واقعى منافقين پى برد و از
آنها تبرى جست . دوران زندان مجموعا چهار سال به درازا كشيد و شهيد رجائى در سال
1357 با اوج گيرى انقلاب اسلامى همراه ديگر زندانيان سياسى آزاد شد و بلافاصله وارد
مبارزات سياسى و فرهنگى گرديد و به اتفاق عده اى از همكارانش براى بسيج و سازماندهى
مبارزات مخفى معلمان مسلمان ، تلاش گسترده اى را آغاز كرد و موفق به ايجاد انجمن اسلامى
معلمان شد. او در راه پيماييهاى عظيم سال 1357 مخلصانه و با تمام توان كوشيد و نقش
موثرى در فعاليتهاى تبليغاتى آنها داشت .
شهيد رجائى
پس از پيروزى انقلاب اسلامى و در سال 1358، مسئوليت وزارت آموزش و پرورش را به عهده
گرفت و در زمان وزارت خود موفق به دولتى كردن كليه مدارس شد. سپس به عنوان نماينده
مردم تهران در مجلس شوراى اسلامى انتخاب گرديد و به دنبال تمايل مجلس شوراى اسلامى
در تاريخ 18/5/1359 به عنوان اولين نخست وزير جمهورى اسلامى ايران به مجلس معرفى و
با راى قاطع به نخست وزيرى انتخاب شد. شهيد رجائى در اين مسئوليت خطير، على رغم اين
كه به فاصله بسيار كوتاهى با توطئه عظيم استكبار جهانى در ايجاد جنگ تحميلى از سوى
رژيم صدام روبرو شد و همچنين كارشكنى هاى بنى صدر و متحدانش و خرابكاريهاى منافقين
و ساواكيها را در پيش رو داشت ، اما توانست به بهترين وجه از عهده انجام وظايف و مسئوليتهاى
سنگين خود بر آيد.
به دنبال
عزل بنى صدر از رياست جمهورى ، شهيد رجائى با راى اكثريت مردم محرومى كه شاهد تلاشهاى
صادقانه ((اين فرزند صديق ملت و مقلد با وفاى امام ((ره )) بودند به رياست جمهورى انتخاب
شد. دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامى كه توان تحمل وجود اين مايه اميد مستضعفان و عنصر
ارزشمند و دلسوز را نداشتند در هشتم شهريور ماه 1360 او را به همراه يار قديمى اش شهيد
باهنر در انفجار دفتر نخست وزيرى به شهادت رساندند.
در زندگی روزمره دلمشغولیهای داریم و برای انجام هر کاری اعم از انتخاب شغل، تحصیل، تجارت و دیگر گزینهها تحقیق میکنیم تا با صرف وقت و هزینه و مطالعه و مشورت با افراد صاحبنظر، آگاهانه وارد آن عرصه شویم. اما به تخصصی بودن بحث تغذیه و تهیهٔ ی مواد غذائی مناسب و مفید برای حفظ سلامتی بدن، توجه چندانی نمیکنیم.
نگاه سنتی و بدون اندیشه به مسئلهٔ تغذیه و شتابزدگی در امور، باعث میشود که از نقش مواد غذائی در سلامتی بدن غافل شویم و ندانیم که چگونه میتوان با تغذیهٔ سالم، ضمن حفظ شادابی به طول عمر خود افزود.
طبقهبندی غذاها:
غذاها به چند گروه عمدهٔ پروتئینی، نشاستهای، چربی و اسیدی تقسیم میشوند. گوشت، ماهی، مرغ، تخممرغ، پنیر، لبنیات، انواع لوبیا، گردو و بادام از غذاهای پروتئینی هستند که دارای ازت و ترکیبات مختلف اسیدی هستند و بخش زیادی از آنها در بدن تجزیه شده و سپس از راه خون به اعضاء بدن میرسند. پروتئین، در بدن ذخیره نمیشوند. اگر کسی دچار کمبود آن باشد، کبد و کلیهها آن را تأمین میکنند.
گروه دوم، غذاهای سرشار از نشاسته مثل غلات، حبوبات، سیبزمینی، کدو موز هستند که در بدن، حرارت و انرژی ایجاد میکنند. این نوع غذاها کربن، ئیدروژن، اکسیژن و مواد فرعی دارند.
گروه سوم، غذاهای چرب مثل آواکادو، کره، پنیر، مارگارین، ماینز و روغنهای نباتی و حیوانی هستند. این گروه در آب غیرمحلول و در الکل حل میشوند. چربی متشکل از نشاسته، کربن، ئیدروژن و اکسیژن است، اما اکسیژن چربی از نشاسته کمتر است و به همین جهت برای تبدیل شدن به انرژی، اکسیژن زیادی از بدن میگیرد و حرارت زیادی در بدن ایجاد میکند. چربیهائی که در غذا مصرف میشوند، کره، پیه، دنبه، روغن زیتون، روغن کنجد و سایر دانههای نباتی هستند. یک گرم چربی ۹ کلیو کالری حرارت تولید میکند. حال آنکه یک گرم نشاسته ۴ کالری حرارت ایجاد میکند و به همین جهت توصیه میشود در فصل تابستان و در مناطق گرم، از خوردن چربی پرهیز کنید.
غذاهای اسیدی شامل مرکبات، آناناس، توتفرنگی، گوجهفرنگی، سرکه و... هستند که ویتامین و املاح معدنی فراوان دارند و به هضم غذا، تقویت استخوانها، حفظ شادابی پوست و دفع سموم بدن کمک میکنند.
بهترین ترکیبات غذائی
عدم استفاده از ترکیبهائی که میتوانند در کنار یکدیگر به غذائی کامل، مفید و مقوی تبدیل شوند، از دیگر مسائلی است که در فرهنگ تغذیه رعایت نمیشود. بهطور مثال اغلب ما از تأثیر ترکیبات میوههای اسیدی با گردو، بادام یا شیر اطلاع نداریم. مصرف این مواد در کنار یکدیگر در درمان رماتیسم، تقویت معده، دفع انواع سنگهای کبدی، تقویت قوای عصبی، کمک به هضم غذا و انتقال فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم مؤثر واقع میشوند.
همانطور که مصرف سبزیها با انواع پروتئینها اعم از گوشت، مرغ، تخممرغ، و پنیر علاوه بر افزایش قد و وزن، رشد استخوانها و سلامت دندانها در سنین رشد به ساخت سلول و بافت ماهیچهای کمک میکند و ویتامینهای C، B، Aو Kرا که در انواع سبزیها وجود دارد، به بدن میرساند. ترکیب غذاهای نشاستهای با سبزیها نیز انواع ویتامینها را به بدن انتقال میدهد. ترکیباتی چون نان، سیبزمینی، برنج، کدو و موز مقادیر زیادی فسفر، آهن، کلسیم و منیزیم را وارد بدن میکنند.ترکیب غلات یا حبوبات با سبزیها نیز سرشار از ویتامین هستند. نباتات سبز، مواد معدنی بسیاری از قبیل آهن، کلسیم و فسفر دارند و در بدن ترکیبات قلیائی تولید کرده و به گوارش غذا کمک میکنند. این دسته به واسطهٔ ویتامین زیادی که دارند سودمند بهشمار میروند و در ترکیب با غلات یا حبوبات که محصولات زراعی و مکمل سبزیها هستند، نشاط و شادابی فراوانی بهوجود میآورند.
از این ترکیبات، نشاستهها و چربیها به دو گروه خوب (بیضرر) و بدهضم تقسیم میشوند.
روش پخت غذاها:
پخت غذا عبارت است از فرآیند شستن، آماده کردن و ترکیب مواد غذائی و حرارت دادن به آن. این تعریف را اکثر کسانی که دستی در طبخ غذا دارند، میدانند. غافل از آنکه روش پخت غذا در حفظ مواد مغذی، افزایش کیفیت و طعم و سلامتی آن تأثیر دارد و برای تهیهٔ غذائی که همهٔ ویژگیهای بالا را داشته باشد، باید نکاتی از مرحلهٔ خرید، نگهداری، پاک کردن، شستن، خرد کردن و تهیهٔ مواد غذائی رعایت شود.نگهداری از روغن و چربی در یخچال، به حفظ سلامت آن کمک میکند.پختن سیبزمینی و سبزیهای دیگر مثل کلم، کدو، هویج با پوست و خوردن پوست آنها برای بدن مفید است.
وقتی حبوبات را در آب خیس میکنید، با همان آب، آن را بپزید. در آب غلات و حبوبات ویتامین و مواد معدنی فراوانی وجود دارد.
سبزیها را خام بخورید. در غیر این صورت آنها را بخارپز کنید. چون پختن طولانی مدت سبزیها باعث از بین رفتن ویتامینهای موجود در آن میشود.هیچ وقت غذا را در ظرف یا کاغذهای آلومینیومی نپزید. مواد آلومینیوم پس از داغ شدن، جذب غذا میشوند و این برای بدن مضر است.
شرایط خوردن غذا برای کنترل وزن
خوردن غذا اگرچه برای تأمین مواد مورد نیاز بدن ضروری و اجتنابناپذیر است، اما شاید دیده باشید که بسیاری هنگام صرف غذا یا به شکل تلفنی یا حضوری مشغول گفتوگو هستند، به مطالعه یا انجام کار اداری خود ادامه میدهند، برای انجام کارهای شخصی یا امور دیگران از این اتاق به آن اتاق میروند و زمانی را صرف خوردن غذا نمیکنند. این افراد در هنگام بلعیدن غذا آرامش ندارند و متأسفانه اغلب در این شرایط ناهمگون، به کاهش یا افزایش وزن مبتلا میشوند. آنها از غذا خوردن که حق طبیعی هر فرد است، لذتی نمیبرند.
از مهمترین شرایط تغذیهٔ مناسب آن است که حداقل سی دقیقه وقت برای آن اختصاص داده شود تا این کار با آرامش و در فرصت کافی انجام شود. از دیگر مواردی که میتواند به بلع و هضم غذا آسیب بزند و مانع لذت بردن فرد از تغذیه شود، ایستاده غذا خوردن است. تغذیهٔ مناسب باید در مکان معین و مناسب و آرامشبخش انجام شود. قبل از خوردن اولین لقمه، یک دقیقه تأمل جایز است. ضمن اینکه خوردن غذا در ظرف بزرگ باعث میشود که بیش از حد غذا بخوریم. اگر بعد از بلعیدن هر لقمه، یکی دو دقیقه استراحت داشته باشیم، انرژی زیادی صرف نمیشود. سر میز یا سر سفره باید حواستان فقط متوجه غذا خوردن باشد. در موقع صرف غذا، تماشای تلویزیون، صحبت کردن با تلفن یا گفتوگوی حضوری باعث اختلال در بلغ و هضم غذا میشود.
اینکه قبل از اتمام غذا، یکی دو لقمه در بشقاب باقی بماند، روش خوبی برای کنترل وزن است. غذا خوردن در هنگام عصبانیت یا فشار عصبی نیز باعث ایجاد سموم مضر در بدن میشود و بهطور قطع نمیتواند مفید واقع شود. غذا خوردن در فضائی آرام باعث تمدید اعصاب میشود و انرژی رفته را به بدن برمیگرداند. ضمن اینکه هیچ وقت نباید بعد از کار یا ورزش زیاد، بلافاصله غذا بخوریم. همانطور که وقتی مریض هستیم، باید غذاهای سبک مصرف کنیم و اجازه بدهیم بیماری از بدن بیرون برود.گرسنگی طولانی مدت و مکرر باعث ضعف در بدن و ایجاد مشکلات گوارشی میشود. پس هیچگاه گرسنگی را نادیده نگیریم و از طرفی همیشه وقتی گرسنه هستیم، غذا میل کنیم. جویدن باعث هضم سریع غذا میشود. بهخصوص مواد نشاستهای که باید ۲۵ مرتبه قبل از قورت دادن جویده شوند. سبزیها، سریعتر از دیگر مواد غذائی در بدن گوارش میشوند. پس از صرف یک وعده غذای سنگین میتوان در وعدهٔ غذائی بعدی از سبزیهای تازه و خام استفاده کرد. این کار استراحتی به دستگاه گوارش میدهد. ضمن اینکه برای حفظ سلامتی بدن همیشه باید در برنامهٔ غذائی خود ۸۰ درصد میوه و سبزی و ۲۰ درصد غذای پروتئینی و نشاستهای بگنجانیم تا اندامی موزون، پرانرژی و سالم داشته باشیم.
بدن برای هضم و گوارش غذاها مدت زمانی را فعالیت انجام میدهد. حال آنکه میوهها و سبزیهای تازه و خام سریعتر جذب بدن میشوند و ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تأمین میکنند.
ترکیب غذاها در کنار هم :
در مهمانیها یا حتی در اغلب وعدههای غذائی که اعضا خانواده بهصورت خودمانی حضور دارند، چند نوع غذای ناهمگون در سر میز غذا دیده میشود. مصرف ترکیبات متناقض نه تنها انرژی مورد نظر را به بدن نمیرساند بلکه آسیبهائی را متوجه انسان میکند و بیش از آنکه مفید واقع شود، به بدن صدمه میزند. بهطور مثال مصرف چند غذای انباشته از پروتئین در یک وعدهٔ غذائی، بسیار سنگین و بدهضم است. همانطور که غذاهای انباشته از پروتئین و نشاسبته، غذاهای پروتئینی و چرب، غذاهای اسیدی و پروتئینی و انواع شکر و شیرینی با پروتئین باید در دو وعدهٔ جداگانه خورده شوند. مصرف این ترکیبات در کنار هم ایجاد سوءهاضمه میکند.آب خنک و انواع نوشیدنیها از ملزومات هر سفره یا میز غذا هستند. حال آنکه در موقع صرف غذا باید از نوشیدن آب و نوشابه اجتناب کرد. خوردن غذاهای نشاستهای به افزایش وزن منجر میشود. باید سعی کنیم بیش از یک غذای نشاستهای در روز نخوریم و غذاهای نشاستهای و اسیدی را جداگانه در دو وعده مصرف کنیم. شیر از نوشیدنیهای بسیار مفید و مغذی و کامل است که خوردن یک لیوان آن میتواند یک وعدهٔ غذائی محسوب شود. اما شیر را باید به تنهائی یا در کنار میوههای اسیدی مصرف کرد تا ضمن حفظ کلسیم و مواد مغذی موجود در آن، گوارش آن نیز به آسانی انجام گیرد.
بعضی از میوهها مثل هندوانه یا خربزه بهدلیل ویژگیهائی که دارند باید به تنهائی مصرف شوند. خوردن این میوهها با غذا یا در کنار ترکیبات دیگر توصیه نمیشود. همانطور که دسرها را میتوان با سالاد فصل ترکیب کرد تا خوردن آن نشاط و انرژی بیشتری را به بدن انتقال دهد.
عوامل خطرساز و تضعیفکننده:
همانطور که میدانید تنها مصرف مواد غذائی نمیتواند به بدن نیرو وارد کند و مقاومت آن را در برابر بیماریها و فشارها بالا ببرد. بلکه عوامل زیادی مثل ترکیبات غذا و شرایط غذا خوردن برای کنترل وزن هم در این مسئله دخیل هستند. از دیگر این عوامل این عوامل میتوان به چند مورد اشاره کرد.
پرخوری: ضمن اضافه شدن وزن و افزایش چربیهای اضافی، باعث بیماریهائی مثل فشارخون، قند، چربی و مسمومیت خون در بدن میشود.
مشروبات الکلی: سلولهای مغزی و ویتامینهای موجود در غذا را از بین میبرد و با گشاد کردن عروق، باعث تضعیف قلب و سیستم عصبی میشود. داروها: اگرچه مصرف دارو برای درمان بیماریها مفید است ولی هر داروئی عوارض جانبی خاص خود را به جا میگذارد، انرژی سالم بدن را نابود و توانائی مبدلی را جایگزین آن میکند. چای و قهوه و شکر: عملکرد آنها مثل دارو بوده و انرژی را بیهوده هدر میدهند. آلودگی محیط: آلودگی و مواد شیمیائی موجود در هوا، آب و غذا مسمومیت غذائی ایجاد میکند و ارزش مواد غذائی را از بین میبرد. کمبود اکسیژن: تنفس عمیق، خون را اکسیژنه و قلیائی میکند و انرژی مثبتی را به بدن انتقال میدهد. آشفتگیها: نارضایتی از شغل و زندگی مشترک و انواع نارضایتیها، اضطراب، دلواپسی، ترس، عمگینی و حسادت ایجاد میکند، سلامتی را به خطر میاندازد و فرد را ضعیف و نامقاوم میسازد.
آسیبدیدگی: رفتارهای خطرناک در هنگام کار، رانندگی، ورزش یا تفریح میتواند مشکلاتی را بهوجود آورده و باعث شکستگی یا آسیبدیدگی اعضاء بدن شوند. هشیاری و مراقبت از اندامها برای حفظ روحیه و جلوگیری از فشارهای روانی و هزینههای درمانی نیز از مهمترین عواملی است که نقش آن در شادابی فرد، کمتر از تغذیهٔ مناسب نیست.
عوامل مفید برای حفظ تندرستی
همانگونه که ذکر شد مصرف مواد غذائی مفید به تنهائی نمیتوانند ضامن سلامتی باشند و برای ایجاد یک وضعیت مناسب و تقویت قوای بدن باید نکاتی رعایت شود که به ذکر مواردی از آن میپردازیم:
رژیم غذائی: به اندازهٔ کافی غذا خوردن و رعایت اینکه قبل از سیر شدن، از خوردن پرهیز کنیم؛ باعث ایجاد تناسب اندام میشود. ضمن اینکه انتخاب ترکیبات غذائی که بیشتر از سبزیها و میوههای تازه و پروتئینی باشد نیز به تندرستی کمک میکند.
ترک عادات بد: پیش از این، مواد مضر و ترکیبات غلط غذائی و شرایط نامناسب تغذیه ذکر شد که ترک این عادات برای سلامتی مفید است.
ورزش: انجام حرکات نرمشی به مدت بیست دقیقه در روز به هضم غذا، گردش خون و شادابی بدن کمک میکند.
خواب: برای تعمیر و تقویت پوست و اعصاب بسیار مفید است، انرژیبخش است و به نمک قلیائی بدن میافزاید.
روزه: روزه گرفتن و تحریم بعضی از مواد غذائی برای استراحت دادن به دستگاه گوارش فواید زیادی دارد و بهترین نوع آن اینکه یک هفته تا ده روز فقط سبزی و میوه مصرف کنیم تا سموم بدن دفع شود.
حمام: حمام سونا باعث تعریق زیاد و دفع سموم بدن از طریق پوست میشود و چربیهای اضافی را دفع میکند. دوش گرفتن با آب گرم یا سرد هم برای ایجاد نشاط و سلامتی فایدههای بسیاری دارد.
ماساژ: این کار فشار روی عضلات و اعصاب را کاهش میدهد و باعث تسکین و آرامش میشود. فکر کردن به لحظههای شاد و مثبت در زمانی که ماساژ انجام میشود، نیروی فرد را افزایش میدهد.
حمام آفتاب: بدن به نور آفتاب نیاز دارد. بخش زیادی از ویتامین Dدر اثر تابش نور خورشید به اندامها میرسد که برای تقویت استخوانها ضروری است. حمام آفتاب در کنار دریا یا در حیاط خانه به مدت ۲۰ دقیقه در روز مفید به نظر میرسد. حال آنکه اگر این مدت افزایش پیدا کند، نور آفتاب میتواند برای پوست بدن زیانآور باشد.
زبان به سپاس که می گشایم؟ دریا دریا کوتاهی و کاستی وجودم را پر می کند. وجود من وابسته به توست و بودنم، سلامتم و رشدم تحفه های گران قدری است که از سوی تو دریافت کرده ام. کدام کلام است که بتواند شکر تو را گوید؟ وقتی خداوند عالم شکر تو را در کنار سپاس خودش جای می دهد و می فرماید: «مرا و پدر و مادرتان را شکر گویید»، پس همیشه زبانم از سپاس تو قاصر خواهد بود و دلم در شکر تو خواهد تپید.
آینه خشم و رضای الهی
مادر، ای مظهر رحمت خدا، ای سراسر مهربانی، ای از محبّت لبریز، تو را می ستایم و عزیز می دارم. تو را قدر می نهم و بزرگ می شمرم که تو راهی به سوی بهشتی. رضای خدا را از رضای تو می جویم و از خشم تو که خشم خداست دوری می کنم. مادر، ای خورشید مهربان زندگی ام، دستان مهربان و خسته ات را می بوسم و تو را شکر می گویم و در حسرت سپاس یک لحظه از سختی هایی که برایم تحمل کردی، همیشه می مانم.
مادر فرهیخته
عبدالرحمان فروّخ پس از 27 سال از مأموریتی به خانه برمی گشت. همسرش بعد از رفتن او پسری به نام ربیعه به دنیا آورده بود. مادر ربیعه در نبود همسرش، پولی که عبدالرحمان به عنوان پس انداز نزد او سپرده بود و بر نگهداری آن سفارش کرده بود، صرف تحصیل ربیعه نمود، چنان که ربیعه در ابتدای جوانی دانشمندی توانا شد. هنگام بازگشت، عبدالرحمن فرزندش را دید که در مسجد به تدریس نشسته است و جماعت بسیاری در گرد اویند. بسیار خرسند شد و وقتی فهمید که آن پول پس انداز برای چنین گوهری صرف شده است، بر ذکاوت چنین مادری آفرین گفت و بسیار از او تشکر کرد.
شکری برتر
پروردگار مهربان، در قرآن انسان ها را به نیکوکاری به پدر و مادر سفارش می کند. در برخی آیات قرآن، احسان به والدین و سپاس از آنها بلافاصله پس از سفارش به عبادت و شکر الهی آمده است؛ مانند آیه 36 سوره نساء که می فرماید: «خدا را بپرستید و به او شرک نورزید و به پدر و مادر احسان کنید». و هم چنین آیه 23 سوره اسرا که می فرماید: «پروردگارت دستور داده است که جز او را نپرستید و به پدر و مادر خود احسان کنید». و نیز آیه 14 سوره لقمان که می فرماید: «انسان را سفارش نمودم که مرا و پدر و مادرتان را سپاس گویید». این همه نشان از مقام بلند پدر و مادر و ضرورت احسان و سپاسگزاری از آنها را دارد.
زحمتی طاقت فرسا
ای باغبان بی همتای من، ای ابر سراسر رحمت، ای زلال مهر و عاطفه، خارهایی که گاهِ پروراندنم به دست های مهربان تو فرو رفت و رنجی که گاه مراقبت از من بر تنت نشست، هنوز در چشم های خسته امّا پر مهرت رخ می نماید. من چگونه تو را سپاس گویم؟ آیه های خدا دم به دم دلم را به سپاس تو می خواند و از رنجوری طاقت فرسای تو خبرم می دهد؛ آنجا که می فرماید: «انسان را به پدر و مادرش سفارش نمودیم؛ به ویژه که مادرش با ضعف و زحمت طاقت فرسا او را پروراند و دو سال او را شیر داد، پس مرا و پدر و مادرتان را سپاس گویید». و درجای دیگر می فرماید: «انسان را درباره پدر و مادرش به احسان سفارش نمودیم؛ چون مادرش او را با خود حمل کرد و با سختی و مشقّت بر زمین نهاد». و اینک ای مادر، زبانم همیشه به سپاس تو خواهد چرخید و در چشمم هماره محبّت تو موج خواهد زد.
تورم ، رشد و بیکاری شاخصهای عمده و مهم اقتصاد کلان هستند که همواره مورد توجه اقتصاد دانان و سیاستمداران کشورها قرار می گیرد تا با تنظیم آن شرایط اقتصادی در جامعه را بهبود بخشیده و مردم جامعه را به رفاه برسانند.کاهش نرخ تورم ، کاهش نرخ بیکاری ، افزایش رشد اقتصادی این سه مقوله جدی در مباحث اقتصاد کلان است.در این میان اهمیت نرخ تورم بیشتر از شاخصهای دیگر است زیرا تغییر در این نرخ یا تحت تاثیر دو نرخ دیگر قرار می گیرد یا آنان را تحت تاثیر قرار می دهد . با توجه به تلاش کشورهای دنیا درخصوص کاهش نرخ تورم و موفقیت های بدست آمده آنان سئوال اینست چرادرکشور مااین نرخ کاهش پیدا نمیکند؟
برای بررسی این موضوع ابتدا ویژگیهای اقتصادی کشور و سپس علل عدم کاهش این نرخ را مورد بررسی قرارمیگیرد.
خصوصیات اقتصادی ایران
بطور کلی اقتصاد دارای دو طرف تقاضا و عرضه می باشد که هر یک ویژگیهای خود را دارند . این ویژگیها در کشورهای مختلف متفاوت است ویژگیهای عرضه و تقاضا در کشور ما به شرح زیر است :
1 – ویژگی های طرف تقاضا
الف – ساختار حجیم اداری وخصوصیات آن :
وجود سازمان اداری بزرگ ، هزینه بر ، بخشهای موازی در ساختار اداری ، تصمیمات اقتصادی از روی مهربانی و دلسوزی نظیر پایین نگه داشتن نرخ سوخت بدون در نظر گرفتن امکانات کشور ، کارکرد در ارتباط با اقتصاد سیاسی نه اقتصاد کلان و در نتیجه اعطای امتیاز به جامعه به دلایل مختلف همه از مواردی است که باعث گسترش بار مالی دولت می گردد .
ب – منابع مالی و سیاستهای مالی :
منبع درآمد تک محصولی ( نفت ) سیاست تثبیت نرخ ارز به عنوان یک متغیر حیثیتی ، فروش نفت در داخل به قیمت پایین تر از سطح جهانی برای جلب رضایت مردم ، . . . همه از مواردی هستند که باعث محدودیت منابع درآمدی و همچنین رشد هزینه های دولت می گردد .
ج – سیاستهای پولی :
قانون عملیات بانکی بدون ربا و قلمداد کردن بانکها جزئی از بدنه دولت ، (سیاستهای پولی در این قانون اعمال کنترل بر شاخصهای اقتصادی بازار پول به جزء حجم پول تعریف شده اما در اقتصاد کلان سیاستهای پولی اعمال کنترل بر حجم پول می باشد ) .
بطور کلی نگاه به بانکها و سیستم بانکی در کشور به عنوان خزانه کمکی برای خزانه دولت تلقی می شود .
همانگونه که ملاحظه می شود با توجه به این ویژگیها کشور دچار کسری بودجه و رشد بالای حجم پول خواهد شد(این نرخ در کشورهای پیشرفته 2/5 ، در حال توسعه 4/14 و در ایران بین 27 تا30 درصد می باشد).
2- ویژگیهای طرف عرضه
الف – دولتی بودن اقتصاد :
دلایل دولتی بودن اقتصاد را می توان در موارد زیر بیان نمود .
-غالب بودن بخش دولت در حوزه های نفت ، گاز ، پتروشیمی ، مخابرات .
-ایجاد بیش از 50% ارزش افزوده کشور از 120 کارخانه تحت پوشش دولت .
-عدم توجه به شاخص میزان هزینه نسبت به تولید در شرکت های دولتی .
ب – انحصاری بودن شرکت های دولتی :
حمایت از تولید کنندگان داخلی در مقابل رقبای خارجی باعث انحصار در اقتصاد می گردد و در نتیجه انحصارموجب عدم کارایی وعدم کارایی موجب درخواست حمایت بیشتر ازدولت است .
ج – بی ثباتی سیاستهای اقتصادی :
- بی ثباتی در سیاستهای اقتصادی باعث سردرگمی بنگاه برای تولید و عرضه خواهد شد و درنتیجه بنگاه موجودی انبار خود را افزایش می دهد تا بدینوسیله در مقابل تغییرات بازار زیان نکند.
-کسری بودجه اعتبارات عمرانی در اثر کسری بودجه سالیانه نیز باعث طولانی شدن و غیر اقتصادی شدن طرح های عمرانی می شود .
د – ایجاد رانت برای بخش خصوصی
قیمت گذاری نامناسب در مورد نهاده های انرژی و ارز و همچنین نزخ کارآمد تسهیلات بانکی باعث ایجاد رانت اقتصادی می شود .
هـ – ناکارایی بازار مالی
فاصله زیاد بین نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپرده ( حدود 10% ) ( این نرخ در کشورهای توسعه یافته 2 درصد است ) باعث ناکارایی سیستم بانکی می شود از طرف دیگر عدم وجود رقابت بین موسسات مالی در زمینه ارائه خدمات بهتر به علت سیاستهای حمایتی دولت باعث ناکارایی بازارهای مالی می گردد .
بطور کلی با توجه به ویژگیهای عرضه و تقاضای عنوان شده ویژگیهای اقتصاد ایران دارای شرایط زیر است :
Øوجودسازمان اداری بزرگ که به خاطرشرایط و مصالح سیاسی امتیازاتی رابه مردم می دهد هم باعث افزایش هزینه های دولت می شود و هم دولت رابا کسری درآمد روبرو میکند .
Øبه علت دولتی بودن اقتصاد دولت به بانکها دستور می دهد و از آنها تکالیف خاص طلب می کند.
Øبه خاطر انحصاری بودن صنعت ، هزینه تولید کالا نسبت به مشابه خارجی آن بسیار بالاست .
Øبه علت بی ثباتی بازار و اقتصاد کلان بنگاهها موجودی انبار بسیار بالایی را برای سالهای بعد در انبار نگهداری می کند .
Øعرضه و تقاضای پول تورم را تعیین می کند .
Øافزایش حجم پول اثری بر روی تولید و بیکاری ندارد .
نتیجه گیری :
با توجه به مطالب فوق چنین نتیجه گیری می شود که برای کاهش نرخ تورم و رشد و شکوفایی اقتصاد صرف نظر از انضباط مالی و مدیریت پولی عواملی نظیر تغییرات در فناوری ، خصوصی سازی و توسعه بخش خصوصی ، شکل گیری بازارهای کارآمد ، کاهش حساسیت مصرف کنندگان به قیمت و به طور کلی عوامل ساختاری و نهادی زیادی دخالت دارند که با اتخاذ سیاست های مالی و پولی هوشمندانه و به موقع و بدور از گرایشات سیاسی راه برای رشد اقتصادی فراهم می گردد و با ایجاد فضای آزاد اقتصادی و توسعه بخش خصوصی و استقرار بازار آزاد توام با کوچک کردن دولت زمینه سرمایه گذاری مناسب بوجود می آید .
البته این موارد تا زمانیکه اقتصاد سیاسی کشور و نگاه سیاستمداران به مسائل اقتصادی تغییر پیدا نکند محقق نمی شود زیرا دولتمردان از اثرات ناشی از اجرای یک سیاست اقتصادی بی اطلاع و از وقوع بحرانهای احتمالی جامعه نگران هستند لذا این وظیفه بر عهده اقتصاد دانان جامعه است که راه حل بهینه ای را ارائه کنند تا در مسیر توسعه متعادل اقتصادی آثار هر یک از تصمیمات اقتصادی نظیر کاهش نرخ تورم ، افزایش رشد اقتصادی و ... بر سطح عمومی قیمت ها را تعیین تا فشار بر اقشار محروم جامعه داده نشود و بدینوسیله بحرانی در جامعه به وجود نیاید .
همانگونه که ملاحظه می شود نقش سیاستمداران و اقتصاد دانان در تحولات اقتصادی به ویژه در پیامدهای منفی آن بسیار اهمیت دارد . زیرا سیستم تصمیم گیری در کشور ما خواهان بهبود اوضاع اقتصادی است که این امر مستلزم واگذاری بیشتر فعالیت ها به بخش خصوصی است اما همین سیستم با قدرت گرفتن بخش خصوصی چندان موافق نیست و از انباشت سرمایه نزد افراد نگران است این دوگانگی باعث تصمیم گیری های متناقض می گردد که در نتیجه در وضعیت اقتصادی کشور خلل ایجاد می کند . برای رفع این مشکلات در جامعه تدبیر در اقتصاد اهمیت زیادی دارد . تصمیمات اقتصادی می بایستی بدون توجه به تبعات منفی کوتاه مدت آن مورد ارزیابی قرار گرفته و به اجرا درآید . تا از طریق توسعه پایدار در کشور حاصل گردد .
سامانه خرید و امن این
سایت از همهلحاظ مطمئن می باشد . یکی از
مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می
توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت
بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم
اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه 09159886819 در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما فرستاده می شود .
آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی
سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس
مطالب پربازديد
متن شعار برای تبلیغات شورای دانش اموزی تحقیق درباره اهن زنگ نزن سوالات و پاسخ درس مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی