تحقیق در مورد ارتش
ارتش
ارتش، به تشکيلات و امکانات نظامي يک کشور گفته مي شود. ارتش معمولاً به ۳ گروه نيروي زميني، هوايي و دريايي تقسيم بندي مي شود. معمولاً درارتش ۲ گروه خدمت مي کنند. اول ان دسته از افراي براي دوره سربازي وارد ارتش مي شوند که وظيفه نام دارند. و گروه دوم افرادي که به استخدام ارتش در مي آيند و کادر ناميده مي شوند.
ارتش هاي منظم و مدرن در تمام پرسنل خود را مانند ديگر شرکت ها و سازمان هاي دولتي استخدام مي کنند، اما ارتش هاي سنتي در برخي از کشور ها از جوانان براي حفاظت از کشور استفاده مي کنند.
ريشهشناسي
ارتش از واژههاي برساخته در دوران معاصر است و از روي واژهٔ ارتشتار (ارتشدار) که پيش از آن به معني سپاهي (لشگري) در زبان فارسي وجود داشت، برساخته شدهاست. اين پسينسازي از اين خاستهاست که واژه را مرکب فرض کردهاند و جزء دوم دار را به معناي دارنده گرفتهاند.[۱] اين واژه را فرهنگستان ايران نساختهاست بلکه نتيجهٔ کار عدهاي است که در دورههاي جديد اما پيش از کودتاي ۱۲۹۹، در مقابل برخي از واژههاي جديد و ترکي که در ارتش رواج داشت، به واژهگزيني پرداختند اما چون با اين فن آشنا نبودند، دچار لغزشهايي شدند. اينان واژهٔ «ارتش» را به جاي واژهٔ ترکي قشون قرار دادند و بدين وسيله مي خواستند اين واژهٔ ترکي را کنار بگذارند که البته سرانجام با جاافتادن اين واژه، در اين امر کام يافتند.[۲]
نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران
از ويکيپديا، دانشنامهٔ آزاد
|
|
نيروي زميني از افسران و درجهداران و سربازان تشکيل شده است و افسران آن در دانشگاه افسري امام علي (ع) واقع در تهران تحصيل ميکنند و در اين دانشگاه علاوه بر ياد گيري دروس علمي روز و فنون نظامي به دوره هايي نظير رنجر و کماندو و رزم در کوهستان و اردوگاههاي تابستاني و زمستاني اعزام مي شوند.دوره رنجر در شيراز و طي چندين مرحله در مرکز پياده شيراز و دشت ابرقو و استان کهکلويه بوير احمد( و احتمالاً شهر قديم کلگه کهنه _ تزريقات اغولي-) برگزار ميگردد.دوره کماندودر لشکرک تهران و در کوههاي اطراف تهران برگزار ميگرددو دوره اردوگاه زمستاني نيز دزر امامزاده هاشم تهران برگزار ميگردد.رسته هاي پياده، زرهي، توپخانه،اردونانس، عمران و استحکامات، بهداري، قضائي، جنگ الکترونيک، اداري، ترابري، دارايي، دژباني و... از رسته هاي نيروي زميني هستند.نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران به اختصار نزاجا گفته ميشود فرماندهي آن به عهده امير سرتيپ احمدرضا پوردستان ميباشد و ستاد فرماندهي آن نيز در منطقه لويزان تهران (چهار راه ميني سيتي) واقع بوده که محدوده وسيعي را شامل مي شود قسمتي از ستاد که توسط ديواري تبديل به پادگاني جداگانه گشته، معاونت تحقيقات و جهاد خودکفايي نزاجا مي باشد که تمامي طرح هاي تحقيقاتي نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران در آنجا و زير نظر متخصصان (که اکثراً افسران نيروي وظيفه مي باشند) مورد بررسي قرار مي گيرند و در طي مراحل تحقيقاتي، جهت استفاده در ارتش به مرحله توليد مي رسند.
[ويرايش] بخش وظيفه
قابل ذکر است که تمامي پسران در جمهوري اسلامي ايران. بعد از به پايان رساندن تحصيل به اين خدمت فراخوانده مي شوند. ليسانس ستوان دو و فوق ليسانس و دکترا با درجه ستوان يکم به خدمت گمارده مي شوند. فوق ديپلم با درجه گرهبانيکم و ديپلم کد دار با درجه گروهبانسوم و ديپلم بدون کد با درجه سرجوخه و زير ديپلم با درجه سرباز . لازم به ذکر است که تمامي نيروهاي وظيفه يک دوره حدودا دو ماهه را آموزش مي بينند تا با جنگ افزارهاي عمومي و همينطور برخي اطلاعات آشنا شوند. که براي گروههاي مختلف متفاوت است. اما به طور مستمر و بخصوص در زمينه ارتش جمهوري اسلامي ايران - نيروي زميني - براي ليسانس و فوق ليسانس اين دوره در مرکز آموزش ۰۱ (صفر يک) در افسريه و فوق ديپلم در مرکز آموزش 02 (صفر دو) برگزار مي شود. که بعد از اين دوره سربازاني که مدرکشان مورد نياز ارتش است را دارند به طور مستقيم به يگانهاي مورد نياز فرستاده مي شوند و ديگر سربازان به دوره کد يا دوره اي که در آن به طور تخصصي با يکي از رسته ها آشنا شوند. که مراکز بسياري دارد از جمله مرکز آموزش پياده شيراز،مرکز آموزش زرهي شيراز، مرکز آموزش توپخانه اصفهان، دانشکده پدافند هوايي شاهين شهر، مرکز آموزش مخابرات ( مرامخ )، مرکز آموزش پشتيباني ( مراپش ) به طور کلي تقسيم بندي وظيفه ها در اين مراکز به تفکيک رشته تحصيلي در دوره کارشناسي و يا کارشناسي ارشد مي باشد.
پانويس
1. ↑ حسندوست ← «ارتش»
2. ↑ صبوحي، جواد، صدا و سيما زبان فارسي را به آگهيدهندگان ميفروشد، گفتگو با مردي که سخنش به هزار اشرفي ميارزد، بخش فرهنگي، روزنامه قدس، ۱۳-۰۹-۱۳۸۷
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: دوشنبه 10 اسفند 1394 ساعت: 8:36 منتشر شده است
برچسب ها : تحقیق در مورد ارتش,