
سوال :
برای پیشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید
پاسخ :
سرطان نوعی بیماری است که در آن سلولهای بدن توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست میدهند و منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافتهای سالم میشوند و از اجتماع این سلولهای سرطانی تودهای به نام تومور ایجاد میشود.
به گزارش ایسنا، هدف از کنترل سرطان کاهش عوامل بروز سرطان، افزایش کیفیت زندگی، کاهش هزینههای مربوط به سرطان و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری است. طبق اعلام کارشناسان ۴۰ درصد از سرطانها با عواملی مانند عدم مصرف دخانیات و فعالیت بدنی حداقل ۳۰ دقیقه در روز و پنج بار در هفته، پرهیز از مصرف غذاهای آماده و چرب، مصرف سبزیجات سه تا پنج بار در روز، جلوگیری از اضافه وزن، محافظت از پوست در مقابل نور شدید خورشید و حفظ پاکیزگی محیط زیست قابل پیشگیری است.
باید توجه کرد که مولفههای کنترل سرطان شامل پیشگیری، تشخیص زودرس، درمان و مراقبتهای ویژه و طب تسکینی است که البته بحث تشخیص زودرس هم شامل دو مولفه تشخیص زودهنگام و غربالگری خواهد بود. طبق اعلام کارشناسان مصرف دخانیات، نوشیدن مشروبات الکلی، رژیم غذایی عاری از میوه و سبزیجات، بی تحرک بودن بدن، اضافه وزن و چاقی از مهمترین عوامل خطرساز بروز سرطان محسوب میشوند. به عنوان مثال باید بدانیم که سیگار متهم ردیف اول سرطان است و مطالعات نشان میدهند که ۹۱ درصد از مبتلایان به سرطان ریه سیگاری بودهاند.
بنابر اعلام جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، همواره ۱۰ گام برای پیشگیری از سرطان مطرح می شود که در ادامه میآیند:
- سیگار و قلیان نکشید و در معرض دود آنها قرار نگیرید.
- روزانه حداقل ۳۰ دقیقه تند راه بروید.
- روزانه پنج وعده میوه و سبزی بخورید.
- مصرف نمک، قند، شکر و روغن روزانه خود را کاهش دهید.
- مراقب وزن خود باشید. چاقی و اضافه وزن بیماریزاست.
- با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب از پوست خود محافظت کنید.
- الکل ننوشید و از مواد مخدر دوری کنید.
- آلایندههای سرطانزا را بشناسید و از خود مراقبت کنید.
- با خود،دیگران و محیط زیست مهربان باشید.
-علائم هشدار دهنده سرطان را بشناسید و بهموقع به پزشک مراجعه کنید.
برای پیشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید
۱. از فیلتر تصفیهی آب استفاده کنید
با استفاده از فیلتر تصفیهی آب، و محدود کردن تماس خود با مواد شیمایی سرطانزا و مخل هورمونها، امکان ابتلا به سرطان را تا حد زیادی کاهش میدهید. استفاده از شیر تصفیه برای آب بسیار مفیدتر از مصرف آبهای معدنی است.
۲.بادقت بنزین بزنید
وقتی باک بنزین پر شد، شلنگ را سر جایش بگذارید و از چند قطره بنزین اضافه بگذرید. چون در غیر این صورت، سوخت روی زمین میریزد و سیستم بازیابی بخار پمپ مسدود میشود. این سیستم در پمپ بنزینها طوری طراحی شده است که مانع از ورود مواد شیمیایی سمی و سرطانزایی همچون بنزن به هوا و محیط زیست میشود. تماس این مواد با پوست نیز خطرناک است و برای ششها هم ضرر فراوانی دارند.
۳.گوشت را مزهدار کنید
گوشت سرخشده، فرآوری شده یا زغالی میتواند حاوی مواد سرطانزا باشد. در دمای پخت بالا یعنی با کباب کردن یا سرخ کردن گوشت، آمینهای هتروسیکلیک بهوجود میآیند که ممکن است برای انسان خطر سرطان رودهی بزرگ، لوزالمعده و پستان را به همراه داشته باشند.
۴. کافئین مصرف کنید
طبق پژوهشها، کسانی که روزانه ۵ فنجان قهوهی کافئیندار مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که قهوه نمینوشند یا خیلی کم مصرف میکنند، تا ۴۰ درصد از خطر ابتلا به سرطان مغز مصون میمانند. نوشیدن حداقل ۵ لیوان قهوه در طول روز خطر سرطانهای مختلفی نظیر سرطان حنجره و دستگاه گوارش را به شدت کم میکند.
۵.زیاد آب بنوشید
مصرف زیاد آب از ابتلا به سرطان مثانه جلوگیری میکند. با نوشیدن آب، مواد سرطانزا از ادرار خارج میشوند. هر چه بیشتر آب بنوشید این مواد زودتر و راحتتر از مثانه بیرون میروند. مصرف حداقل ۸ فنجان مایعات در روز بهشدت به شما توصیه میشود.
۶. سبزیجات مصرف کنید
کلروفیل که عامل سبزیِ رنگِ گیاهان است، منبعی غنی از منیزیم است. طبق مطالعات، منیزیم خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را در زنان کاهش میدهد. منیزیم بهطور عمده درون سلولهاست و برای اعمال متابولیک ضروری است.
۷٫اینقدر از تلفن استفاده نکنید
۸٫ دور خشکشویی را خط بکشید
۹٫ به تراکم بافت پستان توجه کنید
۱۰٫غذای سالم بخورید
۱۱٫مصرف کلسیم را بیشتر کنید
۱۲٫ دردهای بدن را جدی بگیرید
۱۳٫از سیتیاسکن بیمورد پرهیز کنید
۱۴٫ چاق نشوید و چاق نمانید
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 16 بهمن 1398 ساعت: 15:44 منتشر شده است
برچسب ها : برای پیشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,پاسخ فعالیت بهداشت درباره یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,پیشگیری از سرطان,پیشگیری از سرطان با تغذیه,پیشگیری از سرطان بیضه,پیشگیری از سرطان پروستات,پیشگیری از سرطان خون,پیشگیری از سرطان رحم,پیشگیری از سرطان روده,پیشگیری از سرطان ریه,پیشگیری از سرطان کبد,پیشگیری از سرطان معده,تحقیق با موضوع یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,تحقیق درباره برای پیشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,تحقیق درباره یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,جواب تمرین یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,جواب فعالیت صفحه 62 سلامت و بهداشت پایه دوازدهم,جواب فعالیت یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,جواب یشگیری از عوامل خطرساز ابتلا سرطان را بنویسید,حل تمرین های سلامت و بهداشت دوازدهم,