با توجّه به محلّ زندگی خود، یک نمونه غذا را به کمک معلّم و همکلاسی هایتان
درست کنید.
دلمه با برگ انگور (مو)
در تهیّه ی این غذا، کدام موادّ غذایی را به کار برده اید؟
از مواد غذایی : کربوهیدارتها (برنج ) - سبزیجات - گوشت -میوه جات
به نظر شما غذایی که
درست کرده اید، برای کدام وعده ی غذایی مناسب است؟ چرا؟ برای وعده ناهار مناسب است زیرا انرژی زیادی برای فعالیت در بدن تامین می کنند .
پاسخ :
دلمه با برگ انگور (مو) - از مواد غذایی : کربوهیدارتها (برنج ) - سبزیجات - گوشت -میوه جات - برای وعده ناهار مناسب است زیرا انرژی زیادی برای فعالیت در بدن تامین می کنند .
مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو
- برگ مو به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- برنج یک پیمانه
- سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر 300 گرم
- بیاز متوسط دو عدد
- لپه یک پیمانه
- نمک
مواد لازم برای چاشنی دلمه
- آب یک پیمانه
- سرکه نصف پیمانه
- شکر یک قاشق غذا خوری
- نمک به مقدار کم
طرز تهیه دلمه برگ مو
باید لپه و برنج رو از قبل خیس بدیم. پیازهارو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوب تفت میدیم. کمی که سبک سد و رنگش طلایی شد گوشت و رو اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم. برنج و لپه ها رو هم نیم پز میکنیم و به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم. فقط حواستون باشه که تا حد زیادی پخته باشه.بعد هم سبزی رو اضافه میکنیم و اگر دوست داشتین یه قاشق رب گوجه هم اضافه کنین. اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد، زرشک هم اضافه کنین و تت بدین.
نمک هم یادتون نره. مواد داخل دلمه ما آماده اس. مواد رو داخل برگها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید. دلمه هارو کیپ هم بچینین و چاشنی رو روش بریزین. حواستون باشه که چاشنی خیلی کم هست، در حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته بشن. در قابلمه رو بگذارید و نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا بپزه.
فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی. اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه. برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.
طعم چاشنی دلمه
چاشنی سرکه شامل آب و سرکه و شکر و نمک هست که مقدارشون کاملا سلیقه ای هست و میتونید اون رو ترش، شیرین یا ملس درست کنین. البته مقدار سرکه باید نصف مقدار آب باشه که گلو رو نزنه.
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 06 تیر 1395 ساعت: 9:02 منتشر شده است
برچسب ها : با توجّه به محلّ زندگی خود، یک نمونه غذا را به کمک معلّم و همکلاسی هایتان درست کنید. در تهیّه ی این غذا، کدام مو,