
ُسوال :
برای پیشگری از مصرف دخانیات جوانان چه روش هایی پیشنهاد می کنید .
پاسخ :
۱- آگاهسازی افراد در مورد خطرات و مضرات مواد.
۲- افزایش مهارتهای زندگی مانند مهارت تصمیم گیری، حل مسئله، ارتباطات اجتماعی .
۳- تقویت فعالیتهای جایگزین به جای مواد برای ارضای نیازهای روانی اجتماعی نوجوانان وجوانان.
۴- مشاوره و مداخله حین بحران، دربحرانهای مختلف در طول زندگی .
۵- ارتقاء فرهنگی و مذهبی.
۶- تقویت قوانین و مقررات مبارزه با مواد .
۷- درمان معتادان برای جلوگیری از سرایت اعتیاد.
۸ – تقویت معنویات و ایمان به خدا
۹ – یادآوری اینکه سیگار کشیدن مقدمهای است برای شروع اعتیاد و مصرف یک بار مواد مخدر برای سرگرمی برابر است با یک عمر اعتیاد.
۱۰ – هماهنگی مسئولان مدرسه با اولیای دانشآموزان در زمان مشکلات
۱۱- شناسایی دانشآموزان در معرض خطر و دادن مشاوره به آنها
۱۲- صمیمیت با دانش آموزان و فراهم کردن محیطی بانشاط در خانه و مدرسه
۱۳- توجه به روند تحصیلی فرزندان در خانه و مدرسه و بررسی علل شکست تحصیلی و کمک به پیشرفت در آنها
۱۴- جا انداختن فرهنگ مشاوره و مشاوره گرفتن از افراد باتجربه و ماهر
یکی از پیچیدهترین دوران زندگی هر انسانی دوران نوجوانی است. دورانی که فرد نه کودک محسوب میشود و نه بزرگسال اما به استقلال شخصیتی نیاز دارد. دورانی که به دلیل تغییرات هورمونی، دوره فوران احساسات، عواطف، هیجانات، خشونت و پرخاشگری و… است. در این میان لازم است در درجه اول والدین و مسئولان مدارس
۱٫ با شناخت ویژگیهای رشدی نوجوانان
۲٫ شرایط روحی و روانی آنها
۳٫ آشنا شدن با شیوههای ارتباط مؤثر با نوجوان و خطراتی که آنها را تهدید میکند
۴٫ شناخت راهکارهای مراقبت از نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی،
نوجوان را از بحرانهای پیش رو نجات دهند.
پاسخ دوم :
پیشگیری از مصرف قلیان در نوجوانان
استعمال دخانیات تنها به معنی مصرف سیگار نیست. مواد دخانی به موادي گفته می شود که همه یا قسمتی از ماده خام تشکیل دهنده آن از گیاه توتون یا تنباکو یا مشتقات آن باشد. بنابراین، پیپ و قلیان نیز دخانیات محسوب می شوند. متاسفانه عرضه روزافزون و شایع مواد دخانی قلیان در اماکن تفریحی و رستوران ها و قهوه خانه ها، تبلیغات فریبنده در مورد قلیان و تنباکوهاي میوه اي و معطر، تغییر مصرف قلیان از فرم سنتی در سنین بالا به فرم مدرن (میوه اي و... ) در سنین پایین و استفاده از آن بعنوان وسیله تفریحی و در دسترس بودن و یا قیمت پایین انواع مواد دخانی از عوامل محیطی تاثیر گذار در کاهش سن شروع مصرف مواد دخانی و بویژه تغییر الگوي مصرف مواد دخانی در جوانان از سیگار به قلیان است.
افزایش شیوع مصرف قلیان در جامعه در سال هاي اخیر نشان از کم اهمیت و یا بی اهمیت دانستن قلیان به عنوان یک ماده دخانی و اعتیادآور است. به طوري که حتی منجر به استعمال آن توسط خانواده به صورت دسته جمعی در محافل خصوصی و یا در اماکن عمومی شده و حتی به عنوان وسیله اي براي ایجاد صمیمیت بیشتر از طرف والدین و یا سالخوردگان خانواده به نوجوانان و جوانان خانواده معرفی و تعارف می شود و مصرف آن ناآگاهانه مورد ترغیب از طرف والدین قرار می گیرد.
باید توجه داشت کلیه مواد دخانی به علت وجود نیکوتین، اعتیاد آور بوده و مصرف حتی گاه بی گاه آن می تواند منجر به اعتیاد و وابستگی فیزیکی به نیکوتین شود و دروازه اي براي اعتیاد شود. ضمن آن که دود ناشی از آن به عنوان دود دست دوم در محیط پراکنده شده و سایر افرادي را که در آن محل مصرف کننده قلیان نیستند، در معرض عوارض آن قرار دهد.
استنشاق تحمیلی دخانیات
کودکان و نوجوانان اولین قربانیان بی گناه دود تحمیلی دخانیات هستند. قرار گرفتن در معرض دود سیگار، خطر بیمار يهاي تنفسی را در کودکان تا 50 درصد افزایش خواهد داد. میزان بروز سرماخوردگی، عفونت گوش میانی، گلودرد، سرفه و گرفتگی صدا در کودکانی که والدین سیگاري دارند بیش از کودکان داراي والدین غیرسیگاري است.
استراتژي هاي کنترل دخانیات در نوجوان و جوانان:
مصرف دخانیات مانند هر عامل بیماري زاي دیگر باعث مرگ و میر و بیماريزایی در انسان می شود و نحوه برخورد با مشکل مصرف دخانیات نیز مانند برخورد با دیگر مسائل بهداشت عمومی بر سه محور میزبان (فرد سیگاري)، عامل بیماري زا (مواد دخانی) و محیط (عوامل محیطی موثر بر مصرف دخانیات) استوار است که اقدامات موثر بر هر یک از این موارد می تواند به درك بهتر این مشکل بهداشتی و مبارزه موثرتر با آن کمک نماید.
با توجه به مطالب بالا، موارد زیر از موثرترین راهکارهاي پیشگیري از شروع مصرف دخانیات در گروه سنی نوجوان شناخته شده اند:
1. لازم است عوارض و مخاطرات استفاده از دخانیات را به آنان بشناسانیم تا با فواید آن که می تواند موقت و آنی باشد ، مقایسه کرده، بسنجند و قضاوت نمایند.
2. درك نوجوانان و جوانان را نسبت به عادي و طبیعی بودن مصرف مواد دخانی، به چالش بکشیم.
3. اطلاعات و مهارت هاي لازم را براي ارتقاي اعتماد به نفس و کسب مهارت نه گفتن آنان، فراهم کنیم.
حل فعالیت صفحه ۱۳۳ کتاب سلامت وبهداشت دوازدهم
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 16 بهمن 1398 ساعت: 13:18 منتشر شده است
برچسب ها : پیشگیری از سوء مصرف مواد در نوجوانان,تجربه کشورها در پیشگیری از مصرف مواد مخدر,حل فعالیت صفحه 133 کتاب سلامت وبهداشت دوازدهم,راه های پیشگیری از سوء مصرف مواد,راه های پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر,راه های پیشگیری از مصرف مواد مخدر,راههای پیشگیری از مصرف مواد مخدر در مدارس,روش پیشگیری از مصرف دخانیات در جوانان,مقاله پیشگیری از سوء مصرف مواد,مقاله پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر,مقاله پیشگیری از مصرف مواد مخدر,مقاله در مورد پیشگیری از مصرف مواد مخدر,