
تحقیق درباره ریزگردها و راه های مقابله با آنها جواب فعالیت انسان و محیط یازدهم
ریزگرد ها به ذرات خشک و معلق در هوا گفته می شود که شامل گرد و غبار و دود است. ریزگرد ها موجب باعث کدر شدن آسمان میشوند. خاستگاه ریزگرد آلایندههای صنعتی و کارخانه ای، رفت و آمد خودروها، آتشسوزی جنگلها، گسترش بیابانها، شخم زدن زمین در آبوهوای خشک و … است. ریزگرد اغلب زمانی رخ میدهد که ذرات گردوغبارودود در هوای خشک افزایش یابد.
با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
ریزگرد ها و آلودگی هوا و طبیعت
اثراتی که ریزگرد ها بر آسمان و هوای شهر ها و طبیعت می گذارند فقط شامل موارد زیر نمی شود و اثرات مخرب دیگری نیز به همراه دارد. اما در ادامه ما تنها به موارد زیر اشاره می کنیم.
- کاهش بارندگي و ميزان رطوبت هوا
- خشكسالي
- آسيب به حيوانات و گياهان
- آسيب به مواد و خواص آنها
- آسيب به ابنيه تاريخي و فرهنگي
- كاهش قابليت ديد
- نبود پوشش گياهي مناسب
- تغييرات فشار هوا و وزش باد شديد
- و….
ریزگرد ها و سلامت انسان
از اثراتی که ریزگرد ها بر سلامت انسان می گذارند می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- آسیب های قلبی و تنفسي
- تأثيرات بر مكانيسمهاي دفاعي و تصفيهاي
- بروز و تشدید آسم
- تأثيرات سرطاني
- و….
راه های مقابله با ریزگرد ها چیست؟
از راه های مقابله با ریزگرد ها می توانیم موارد زیر را معرفی کنیم که اجرای طرح های مقابله با ریزگرد ها علاوه بر مقام های دولتی بر دوش خود مردم نیز هست. استفاده از وسایل نقلیه عمومی، عدم ساخت کارخانه ها در نزدیکی شهر ها، انداختن زباله های مخرب برای هوا در سطل های زباله و تفکیک زباله و… همه از راهکار های ساده ی مقابله با ریزگرد ها هستند.
مالچ ها و ریزگرد ها
توصیه های پزشکی
بیابان زدایی از راه های مقابله
–احیای رودها به طوری که اجازه می دهم رودها به جایی بریزند که قبلا به آنجا وارد می شدند. رود باید به دریا و دریاچه و باتلاق و تالاب بریزد. اگر جلوی رودها را با سد سازی غیرمنطقی بگیریم کشور را به نابودی می کشانیم. رودها شریان های حیاتی کشورند.
-باید برنامه ریزی های ما منطبق با شرایط طبیعی کشور باشد نه این که برنامه ریزی ها طوری تدوین شود که شرایط طبیعی کشور را به آنچه که ما می خواهیم تغییر دهیم. برای نجات کشور و جلوگیری از ریزگردها باید حوضه های آبی کشور حفظ شوند و باید قبول کنیم ما در یک منطقه خشک قرار داریم و توسعه بعضی از فعالیت ها مانند صنایع فولاد و توسعه بی رویه باغداری فقط منابع آب، خاک و هوای کشور را نابود می کند.
-استفاده از نیروهای متخصص و کارآمد در مدیریت منابع طبیعی کشور
-بالابردن اخلاق زیست محیطی در بین مردم و مسئولین از طریق آموزش.
متاسفانه مردم و مسئولین کشور در زمینه محیط زیست اطلاعات کمی دارند. من با اجرای برنامه هایی می توانم دانش مردم و مسئولین را در زمینه محیط زیست بالا ببرم. اگر مسئولین اطلاعات کافی از شرایط محیط زیست کشور داشته باشند اجرای بسیاری از طرح ها را که به محیط زیست کشور و افزایش ریزگردها منجر می شود را متوقف می کنند.
-برنامه ریزی جهت نجات منابع آب زیرزمینی کشور . منابع آب زیرزمینی کشور دچار ورشکستگی شده است و انقدر آب از این منابع برداشت شده که در بعضی از مناطق کشور فرونشست ها و فروچاله های زیادی به وجود آمده است.
بحران منابع آب زیرزمینی کشور زیاد معلوم نیست زیرا در زیر زمین پنهان است و مانند دریاچه ارومیه و دیگر دریاچه ها و تالاب ها مشخص نیست ولی بحران منابع آب زیرزمینی کشور بدتر از بحران دریاچه ارومیه است و اگر با مدیریت صحیح منابع آب زیرزمینی که در واقع پس انداز آبی کشورند احیا نشوند به زودی تمام کشور به فروچاله و فرونشست ها تبدیل شده و شهرها و روستاها و تمامی زیرساخت های کشور نابود خواهند شد.
برای نجات آب های زیرزمینی کشور توسعه بی رویه صنعت و کشاورزی و باغداری و دامداری را منتفق می کنم و بسیار از محصولات مورد نیاز کشور را از خارج وارد می کنیم. ما می توانیم تمام نیازهای کشور را در داخل کشور تولید کنیم و اگر بخواهیم خودکفا باشیم و همه نیازهای کشور را خودمان در کشور تولید کنیم موجب نابودی منابع طبیعی کشور مانند آب و هوا و خاک شده و دراین صورت کشور با مشکلات زیادی از جمله افزایش ریزگردها و فرونشست ها می شود و به دنبال آن مهاجرت مردم از روستاها به شهرها و…
اين مطلب در تاريخ: دوشنبه 14 بهمن 1398 ساعت: 16:47 منتشر شده است
برچسب ها : راه های مقابله با ریزگردها,روزش های مقابله با ریزگردها,تحقیق درباره ریزگردها,تحقیق در مورد ریزگردها,