تحقیق رایگان
خواص تغذیه ای بعضی از میوه ها
خواص تغذیه ای انجیر
خواص تغذیه ای لیمو
خواص تغذیه ای طالبی
انجیر
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن " "FIG"می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .
درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :
1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
2- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
3- 40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
4- 5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
5- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
6- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
- انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .
- ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
- حرارت بدن را كاهش می دهد .
- چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.
- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .
- برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
- جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .
- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
- برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از " قهوه ی انجیر" استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .
- انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .
- انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
- سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
- برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .
- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
- یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.
انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
- انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
- انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.
- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .
- برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .
- دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .
- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .
- انجیر ضد سرطان است .
- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .
- مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
- هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.
- انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
- سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.
- اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده بسیار مفید است.
- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.
- انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.
طالبی
طالبی یكی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است كه از نام یك دهكده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده كه در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی كاشت شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و كدو است. گرمك و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشكی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت كه پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمك از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمك است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمك عبارتند از:میوه و تخم میوه.
فواید تغذیه ای طالبی
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می كند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طبق نمودار بالا طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذكر شده است.همانطور كه ویتامینA آنتی اكسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اكسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سكته و سرطان را كاهش می دهد . وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یك ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل كرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
انتخاب طالبی
برای خرید یك طالبی خوب و رسیده، با كف دست به آن ضربه بزنید باید یك صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ كرم یا زرد مایل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه كال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید كمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی كنده شود. یكی دیگر از نشانه های رسیده بودن طالبی بوی ملایم شیرینی است كه از پوست آن به مشام می رسد.
خواص درمانی گرمك و طالبی
1- طالبی میوه ای اشتها آور است.
2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدن است.
3- خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان كم خونی مفید است.
4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5- گرمك سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است.
6- گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهد.
8- گوشت طالبی برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
احتیاط لازم در مصرف طالبی
1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و یا آن را مصرف نكنند.
2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی كنند.
لیموترش فراتر از یک میوهی ساده
همهی ما برای خوشطعم کردن غذا لیموترش استفاده میکنیم بدون اینکه بدانیم زیر این پوست زرد طلایی چه خبر است!
لیمو
خواهش میکنیم هیچ مادهی غذایی را دست کم نگیرید. لیموترش گنجینهای از خواصی است که سلامتی را ارتقا میدهد و بسیاری از ناخوشیها را از ما دور میکند.
اگر میخواهید سیری در عالم این میوه داشته باشید مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
لیموترش: یک میوهی ساده یک دنیا خاصیت
حتماً شما هم وقتی سرما میخورید سراغ لیموترش و عسل میروید. همهی ما میدانیم که لیموترش منبع ویتامین C میباشد اما خواص آن به همین جا ختم نمیشود. «آتنا» الههی جنگاوری یونانیان قدرت «ضد زهری» لیموترش را ستوده است. گویا در افسانههای یونانی دو تن را محکوم میکنند تا به قفس افعیها انداخته شوند. آن دو شروع به خوردن لیموترش میکنند و بدنشان ایمن میشود به طوری که نیش کشندهی این خزندهی وحشتناک در آنها کارگر نمیافتد. حالا بماند که در افسانهها اغراق میکنند اما یافتههای محققان حاکی از این است که لیموترش خواص شگفتانگیزی دارد. به عقیدهی محققان سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفتآوری در تصفیهی خون دارند. این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش میدهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگها به جریان در میآید و در نتیجه فشارخون نیز کاهش مییابد. در این حالت نیز سرم خون راحت تر از فیلتر جدارهی عروق میگذرد و مواد مغذی به میزان کافی و مستمر به سلولهای میرسد.
زیر پوست لیموترش
لیموترش حاوی میزان کمی ویتامین A، ویتامین B1 و B2 و همچنین فلاوونوئیدها و پکتین میباشد. بخش اعظم لیموترش را ویتامین C تشکیل میدهد. هر 100 گرم از این میوه حدود 50 میلیگرم ویتامین C دارد. لیموترش همچنین حاوی کاروتنوئیدها و کورامین میباشد که همهی این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی قوی دارند و ضدعفونیکنندهاند. فراموش نکنید که ویتامین C نقش مهمی در رشد و تقویت استخوانها و دندانها داشته، سلامت بافتهای خونی و مویرگها را بالا میبرد. ناگفته نماند که این ویتامین همچنین باعث کنترل فشار و قند خون میشود، از عدسی چشم محافظت کرده و باعث تحریک غدد فوق کلیوی و عملکرد تخمدانها میشود.
ویتامین C یکی از آن آنتیاکسیدانهای قوی میباشد که اثرات منفی استرسهای زندگی را کاهش میدهد.
یک میوهی اسیدی که خون را آلکانیک میکند
احتمالاً شما هم شنیده باشید که لیموترش خاصیت اسیدی دارد و حالت آکانیک یا بازی بدن را از بین میبرد؛ اما باید بدانید که این باور صحیح نمیباشد. سیترات ها در بدن سوخته و بقایایی بازی از خود به جا میگذارند. برای همین با وجود اینکه لیموترش اسیدی است اما خون را اسیدی نمیکند.
سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفتآوری در تصفیهی خون دارند. این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش میدهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگها به جریان در میآید
و در نتیجه فشارخون نیز کاهش مییابد
لیموترش و قدرت ضدعفونیکنندگیاش
لیموترش ضدعفونیکنندهی فوقالعادهای است که به طور موثر با بیست نوع میکروب مقابله میکند. برای همین میتواند با هر نوع بیماری به ویژه بیماریهای فصل سرما مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا مقابله کند. لیموترش باعث کاهش تب میشود. اگر از عفونت ادرار یا عفونت مثانه و کلیهها رنج میبرید به لیموترش اعتماد کنید. خاصیت دیورتیک (ادرارآوری) این میوه باعث دفع توکسین ها یا همان سموم بدن میشود. ترکیبات لیموترش عفونت و بیماریها مانند اسهال را از دستگاه گوارش دور کرده و سلامت آن را تضمین میکند.
لیموترش و گردش خون
لیموترش در دستگاه گردش خون نیز دخالت کرده و باعث کاهش میزان کلسترول آن میشود. افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند به طور مرتب آسپرین مصرف میکنند تا خونشان رقیق شود و از ایجاد لختهی خون پیشگیری کنند؛ اما با این حال حتماً میدانید که مصرف زیاد آسپرین عوارض جانبی خود را دارد و باعث خوندماغ شدن گاه و بیگاه میشود. خوشبختانه لیموترش باعث رقیق شدن خون میشود بدون اینکه چنین عوارضی بروز دهد. حتی میتواند به سرعت مشکل خوندماغ شدن را نیز برطرف کند. پس اگر میخواهید دستگاه گردش خون و قلب و عروقتان سالم تر بماند لیموترش را دریابید.
لیموترش و دستگاه گوارش
معمولاً لیموترش را عامل افزایش اسید کلریدریک و سوزش معده میدانند. برخی از افراد نیز آن را باعث بروز زخم معده عنوان میکنند. درست است که در برخی افراد بعد از مصرف کردن لیموترش سوزش معده اتفاق میافتد اما باید بدانید که این سوزش معانی دیگری نیز دارد. اینکه تغذیهی شما باید بازنگری شود. در بیشتر مواقع سوزش و ترش کردن معده که بعد از مصرف لیموترش ایجاد میشود نتیجهی ترکیبات نامناسب محتویات بشقابهای ماست. واقعیت این است که مصرف همزمان و زیاد پاستاها، مواد نشاستهای، نان سفید، برنج سفید، مواد قندی و غیره به همراه لیموترش مشکل زا میشود. باید لیموترش را بعد از هضم کامل این مواد غذایی میل کنید. بهتر است که برای بهره مندی از تمام خواص لیموترش آن را به همراه غذا میل نکنید. البته افرادی که معدهی حساسی دارند و یا عصبی هستند نباید لیموترش را صبحها و به صورت ناشتا مصرف کنند. بهترین زمان برای مصرف لیموترش بعدازظهر حدود دو ساعت بعد از غذا میباشد.
لیموترش و پوست
هیچچیز مانند لیموترش نمیتواند باعث جوانی و شادابی پوست شود. این میوهی زردرنگ باعث میشود که تعادل Ph پوست حفظ شود. شما میتوانید با ترکیب عسل و لیموترش ماسک خانگی تهیه کرده و استفاده کنید. برای درمان زخمها و جراحات سطحی میتوانید از چند قطره لیموترش استفاده کنید تا زخم ضدعفونی شود. توجه داشته باشید که ترکیب لیموترش، روغن زیتون یا روغن بادام شیرین برای بهبود اگزما موثر است.
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنیداين مطلب در تاريخ: شنبه 08 آذر 1393 ساعت: 10:09 منتشر شده است
برچسب ها : خواص تغذیه ای بعضی از میوه ها خواص تغذیه ای انجیر خواص تغذیه ای لیمو,