تحقیق درباره اضطراب در زوجین

اضطراب در زوجین
اضطراب چیست؟
تاثیر اضطراب بر روابط زناشویی
اضطراب واکنش طبیعی انسانها در برابر فشار روانی است.
همهی ما در موقعیتهای تهدیدآمیز یا فشارهای زندگی کم و بیش آن را تجربه کردهایم.
همچنین واژه ای عمومی برای چندین مدل اختلال در بدن که سبب استرس، ترس، نگرانی و دلهره می شوند.
این اختلال ها،رفتار و احساسات ما را تحت تاثیر قرار داده و می توانند مسبب بروز علائم فیزیکی واقعی شوند.
اضطراب مبهم و ناراحت کننده است، در حالی که اضطراب شدید می تواندتاثیرات جدی روی زندگی فرد بگذارد.
انسان غالبا زمانی اضطراب را تجربه می کند که با یک چالش مهم برخورد دارد، مثل امتحان یا آزمونی مهم، اجرا در برابر جمعی کثیر و یا حتی حین مصاحبه.
چنین اضطرابی را کاملا طبیعی و قابل قبول می خوانند اما اگر مسئله به قدری پیچیده شود
که فرد قادر به خوابیدن نباشد یا توانایی انجام کارهای عادی را از دست بدهد، شرایط فرق می کند.
علائم کلی اضطراب
تاثیر اضطراب بر روابط زناشویی
- افزایش ضربان قلب
- تنفس سریع و پی در پی
- بی قراری
- مشکل تمرکز
- اختلال خواب
اضطراب غیر عادی چه به خاطر مسائل کاری و مشکلات خانوادگی و چه به علت خستگی، نداشتن تناسب اندام،
ترس از ناتوانی جنسی، رابطه دردناک، هراس از بارداری و برقراری روابط زناشویی بخصوص در اوایل ازدواج می تواندآتش شور جنسی را خاموش کند.
این استرس می تواند درهرسنی و برای هردوجنس اتفاق بیفتد،
ولی اغلب ابتدای ازدواج و دردوران بارداری و یائسگی زنان و در دوران سالمندی مردان شایع تر است.
استرس در روابط عاطفی و زناشویی می تواند باعث شود همسران به جای ارائه رویکردهای ارتباطی عاطفی از رویکردهای ارتباطی اجتنابی استفاده کنند.
استرس چه ضربه ای به روابط زناشویی میزند؟
تاثیر اضطراب بر روابط زناشویی
استرس و نگرانی یکی از زوجین یا هر دوی آنها باعث می شود رابطه زناشویی لذت بخشی را تجربه نکنند
و به جای تمرکز بر لذت بردن از رابطه، ذهنشان درگیر نگرانی ها و استرس ها باشد.
اضطراب باعث میشود به دلایل غیرمنطقی مانند خستگی، بی میلی، نداشتن زمان کافی یا مشغله های دیگر از برقراری این ارتباط خودداری کند.
با ادامه این نگرش به آرامی افکار منفی در ذهن زوجین شکل می گیرد و حالا دیگر دو طرف از انجام روابط خودداری می کنند که تبعات آن ناسازگاری و نارضایتی از زندگی زناشویی و در نهایت جدایی و متارکه خواهد بود.
معمولا همسران در بسیاری از موارد به اشتباه، علت نداشتن رابطه زناشویی را بروز مشکلات جنسی عنوان می کنند، حال آن که استرس و مشکلات ارتباطی بین فردی دلیل اصلی نداشتن این ارتباط است.
استرس خود را درمان کنید
تاثیر اضطراب بر روابط زناشویی
گاهی هم زوجین به دلیل علاقه ای که به یکدیگر دارند،
اجتناب از برقراری رابطه را راه حلی مطمئن برای کاهش بحثها و نگرانی های خود در نظر می گیرند
و همه توجه و تمرکزشان را بر مسائل دیگر زندگی مانند روابط دوستانه و بین فردی، مسائل کاری و…
معطوف کرده واز پرداختن به روابط زناشویی پرهیز می کنند، غافل از این که استرس و اضطرابی که این گونه سرکوب می شود تاثیرهای مخربی بر عواطف و هیجان های بین فردی می گذارد و مشکل را حادتر می کند که در این شرایط زوجین باید بلافاصله به افراد متخصص مراجعه کنند
تا با بررسی و ارزیابی دقیق روابط بین فردی، علل مشکلات زناشویی شناسایی و در نهایت با ارائه درمان ها و آموزش ها مشکل حل شود.
یکدیگر را درک کنید
بسیاری از زوجین به دلیل این که در طول رابطه جنسی درک نمی شوند یا ترس از ارضا نشدن یا عدم ارضای طرف مقابل دارند
یا اصول و روش های رابطه جنسی را نمی دانند، دچار اضطراب شده و همین باعث اختلالات جنسی در مرد یا زن می شود.
البته استرس الزاما موجب کاهش میل جنسی نمی شود و درجه آن در زنان و مردان متفاوت است.
برای مثال مردان بهتر از زنان می توانند بر استرس خود غلبه کنند، ولی زنان در شرایطی که خسته و مضطرب هستند
یا آرزوها و تمایلات مختلفشان برآورده نشده است، از نظر جنسی ضعیف می شوند
که به توصیه مشاوران سلامت جنسی، مردان باید قبل از برقراری رابطه از نظر عاطفی وقت لازم را برای رفع تنش و آمادگی روحی همسر به کار گیرند
چراکه اگر یکی از زوجین در زمان برقراری روابط دچار استرس، فشار و هیجانات منفی باشد
هیچ یک از طرفین احساس رضایت نخواهد داشت.
اگر زوجین به داشتن رابطه زناشویی تمایل دارند باید با کاهش استرس و فراهم آوردن شرایط محیطی و روانی مناسب
برای برقراری رابطه اقدام کنند و هرگز یکی از طرفین، دیگری را برخلاف میلش وادار به این کار نکند
زیرا چنین رفتاری موجب سردی و استرس در تمایلات جنسی و افزایش اضطراب می شود.
حمایت عاطفی و تلاش برای لذت بردن زن و شوهر از یکدیگر، شرط اصلی موفقیت و کاهش اضطراب
در تجربه های جنسی اولیه است و سایر مهارت ها آموختنی است.
زنان، نگران تر از مردان
با این که دقیقا مشخص نیست زنان در زمینه نگرانی هایشان چه تفاوت هایی با مردان دارند، اما معمولا زنان نگران تر و پراسترس تر از مردان هستند. آنان اغلب نگران خانواده، والدین و روابط شخصی خود هستند. در یک بررسی وقتی از زنان و مردان خواسته شد در آزمون اضطراب شرکت کنند، اغلب زنان اضطراب بیشتری را ثبت کردند. شاید بتوان گفت یکی از دلایل استرس و نگرانی بیشتر در زنان گرایش آنان به درک و جذب احساسات ناخوشایند باشد و از آنجا که زنان تحت تاثیر عواطف منفی قرار می گیرند، امکان دارد بیشتر در معرض اختلال اضطراب و افسردگی واقع شوند. این تفاوت در دو جنس مذکر و مونث در تمام دوران کودکی تا نوجوانی افزایش می یابد. به این شکل که در پسران تفاوتی دیده نمی شود، اما عاطفه منفی در دختران افزایش می یابد.
از طرف دیگر، زنان بیش از مردان به جنبه های منفی خود دقت می کنند. این موضوع سبب احساس پریشانی بیشتر آنان می شود. همچنین آنان به جنبه های احساسی درون خود توجه بیشتری می کنند. البته این مورد چندان هم بد نیست، اما هر چه شخص به پاسخ های احساسی ناخوشایند خود بیشتر توجه کند، احتمال استرس وی بیشتر می شود. از این رو توجه بیشتر زنان به احساسات درونی بر میزان هراس و اضطراب آنان می افزاید. همچنین زنان به حوادث ناخوشایند و دردناک زندگی واکنش بیشتری نشان می دهند که این امر نیز می تواند بر شدت اضطراب آنها بیفزاید. استرس و نگرانی های مزمن در زنان می تواند روی دستگاه ایمنی بدن تاثیر منفی بگذارد و گاه روی دستگاه های بدن از جمله دستگاه گوارش نیز تاثیر نامساعد برجا می گذارد. استرس ها در زنان اغلب به نشانه های اضطراب منجر می شود. گرفتگی عضلات، سردردهای تنشی، مشکلات مربوط به خواب و دشواری در تمرکز کردن از جمله مواردی است که می توان به آنها اشاره کرد. نگرانی سبب می شود فرد از لحظه فعلی خارج شود، به این ترتیب توجه کردن و متمرکز شدن روی کاری که وی در دست دارد، برایش مشکل می شود، بازدهی کاری وی پایین می آید و بهره وری نقصان می یابد.
کارشناسان به ۱۲ مورد به عنوان نشانه های افسردگی در مردان اشاره می کنند که عبارتند از:
خستگی
در افراد افسرده برخی تغییرات جسمی و عاطفی ایجاد می شود. آنها احساس خستگی میکنند و از نظر حرکتی، تکلم و روند تفکر کند میشوند. به گفته کارشناسان مردان بیشتر از زنان از احساس خستگی و سایر نشانه های فیزیکی افسردگی به عنوان مهمترین شکایتشان خبر می دهند.
کم خوابی یا خواب زیاد
اختلال در خواب مانند بی خوابی زود بیدار شدن در صبح یا خواب بیش از حد نشانه های رایج افسردگی هستند. برخی افراد ۱۲ ساعت در روز میخوابند و باز هم احساس خستگی و خواب آلودگی دارند و هر دو ساعت یک بار هم بیدار میشوند. همانند خستگی مشکلات خواب نیز یکی از مهمترین نشانههای افسردگی در مردان است که با پزشکان در میان می گذارند.
شکم درد یا کمر درد
مشکلات سلامت مانند یبوست یا اسهال به مانند دل درد و کمر درد در افراد افسرده رایج است. اما مردان اغلب متوجه نیستند که دردهای مزمن و اختلالات گوارشی کاملاً مرتبط با افسردگی هستند.
کج خلقی
مردان افسرده اغلب دچار کج خلقی و زودرنجی هستند. علاوه بر آن افکار منفی یکی از جوانب رایج افسردگی هستند. مردان از این لحاظ کج خلق به نظر میرسند که به طور مداوم افکار منفی در سر دارند.
اختلال در تمرکز
کندی روانی میتواند توانایی مردان در تحلیل اطلاعات را کاهش داده و در نتیجه تمرکز بر کار یا سایر کارها را مختلف کند. افسردگی فرد را پر از افکار منفی میکند و نیروی فکری فرد صرف فکر کردن به دنیای منفی شده و تمرکزش را بر کارها سخت میکند. افسردگی و تأثیر آن بر تمرکز مانند درست کار نکردن CPU کامپیوتر است.
عصبانیت و پرخاشگری
برخی مردان افسردگی را با پرخاشگری و عصبانیت و خصومت بروز می دهند. مردی که متوجه شود یک جای کار لنگ می زند ممکن است نیاز داشته باشد تا با اثبات اینکه او هنوز قوی و توانا است این نقص را جبران کند. عصبانیت و پرخاشگری متفاوت از کج خلقی است. عصبانیت یک احساس قوی است. برخی اوقات مردانی که Fر اثر افسردگی گوشه گیر شده اند زیر فشار دوستان و خانواده برای بازگشت به جامعه عصبانی و پرخاشگر می شوند.
استرس
مردان بیش از زنان هنگام افسردگی از داشتن استرس خبر می دهند نه به این دلیل که استرس آنها بیشتر است بلکه به خاطر اینکه اعلام این موضوع برای آنها از نظر اجتماعی پذیرفته شده تر است. استرس و افسردگی همچنین می توانند علت و معلول یکدیگر باشند. تحقیقات نشان میدهد استرس طولانی مدت میتواند به تغییراتی در بدن و مغز منجر شود که میتواند به افسردگی بینجامد.
تشویش و اضطراب
تحقیقات نشان دهنده ارتباط قوی میان تشویش و اضطراب و افسردگی هستند. تشویش و اضطراب ممکن است در زنان نمود بیشتری داشته باشد اما برای مردان صحبت کردن در مورد آن راحت تر از زنان است. مردان ممکن است در مورد نگرانیشان در مورد از دست دادن شغل و سخت شدن تأمین نیازهای خود و خانواده شان صحبت کنند.
سوء استفاده از مواد
سوء استفاده از مواد متناوب همراه با افسردگی است. تحقیقات نشان داده که افراد الکلی تقریباً دو برابر سایرین با افسردگی شدید روبهرو میشوند. این اتفاق برای مردان و زنان میافتد اما استفاده از مواد مخدر یا الکل برای پنهان کردن احساسات نامطلوب تاکتیکی است که بسیاری از مردان به جای دریافت مراقبتهای بهداشتی به آن روی می آورند.
ناتوانی جنسی
افسردگی دلیلی برای از دست رفتن تمایلات و بروز اختلالات جنسی است و مشکلی است که مردان معمولاً علاقه ای به گزارش آن ندارند. این مشکلات میتوانند از افسردگی ناشی شده و حتی آن را تشدید کنند. با این حال این مشکلات میتواند نتیجه سایر شرایط بهداشتی مانند داروهای ضد افسردگی نیز باشد.
تردید و دو دلی
برخی افراد به طور عادی در تصمیم گیری های مشکل داشته و دو دل هستند. اما اگر این حالتی تازه برای یک فرد باشد نگران کننده است. تصمیم گیری هم یک روند تحلیل اطلاعات است و افسردگی توانایی تصمیم گیری را کاهش می دهد.
فکر خودکشی
زنان بیشتر از مردان دست به خودکشی میزنند اما احتمال مرگ مردان اگر به خودکشی دست بزنند ۴ برابر بیشتر از زنان است.
یکی از دلایل این است که شیوه های خودکشی مردان مرگبارتر است. آنها بیشتر از سلاح گرم استفاده کرده و در اولین خودکشی موفق میشوند. مردان مسن تر احتمال خودکشی بیشتری دارند و پزشکان ممکن است متوجه علایم افسردگی در این گروه نشوند. در واقع بیش از ۷۰ درصد قربانیان خودکشی در یک ماه قبل از خودکشی به روانشناس خود مراجعه کرده بودند
چرا افسردگی مردان معمولاً تشخیص داده نمیشود؟
افسردگی مردان نامشخصتر از افسردگی زنان میباشد. علل این مسئله عبارتند از:
بی میلی برای بحث در مورد علائم افسردگی
به عنوان یک مرد، شاید برای صحبت کردن راجع به علائم خود با خانواده و دوستان خودتان رو راست نباشید، به ویژه بیان احساسات خود، بنابراین با متخصص در این زمینه مشورت کنید. و اگر نه افسردگی شما به طور صحیحی درمان نخواهد شد.
اینکه فرد، بیماری روانی خود را تهدیدی برای مردانگی خود بداند
مثل خیلی از مردان دیگر، شاید به استقلال، مناعت طبع و وارستگی خود تاکید داشته باشید. شاید بیان احساسات مربوط به افسردگی خود را جدا از حالات مردانه خود بدانید و تمایلی برای بروز آنها نداشته باشید در صورتی که با بیان آنها میتوانید افسردگی را سرکوب کنید.
بروز ندادن علائم افسردگی
علائم افسردگی مردان کمتر واضح میباشند. برای نمونه، شاید برای نهان کردن علائم افسردگی از نوشیدنیهای الکلی استفاده کنید. همچنین امکان دارد که بیشتر از علائم جسمی افسردگی بنالید تا از مشکلات رفتاری و احساسی آن. و شاید علائم افسردگی شما با علائم افسردگی معمول همخونی نداشته باشد. همه اینها بررسی افسردگی مردان را سختتر میسازد و همچنان در پردهای از ابهام باقی میماند.
مخالفت با درمان بیماری روانی
گاهی اوقات، با وجود اینکه افسردگی مردان مشخص میشود اما با درمان خود مخالفت میکنند. شاید نگران خراب شدن وجه خود در محل کار خود میباشند یا فکر میکنند دیگر خانواده و دوستان به آنها احترام نمیگذارند.
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 25 اسفند 1398 ساعت: 8:15 منتشر شده است