آیا مورچه صدا ندارد یا انسان صدایش را نمی شنود ؟
آیا مورچه صدا ندارد یا انسان صدایش را نمی شنود ؟
مورچه صدا دارد ولی انسان آن را نمی شنود .
مورچه در هنگام احساس خطر , صدايي كه مخصوص به احساس خطر كردن را نشان ميدهد از خود صادر مي كند در همين حين مورچهها اين نوع صدا را به همه دوستانشان ميفرستند و آنها اين صدا را ميشنوند و در مقابل آن عكسالعمل نشان ميدهند.
دانشمندان تأكيد دارند كه مورچهها به انسانها شباهت دارند. به اين ترتيب كه مورچه كارهايش را به طور منظم انجام ميدهد. هنگام كار كردن با همديگر صحبت ميكنند. بعضي از مورچه كار جمع آوري غذا را انجام مي دهند و بعضي ديگر مسير رفت و آمد را تنظيم ميكنند.
همه اين كارها را با اصوات خاصي كه نوع امر كردن, ياد دادن و ... ميباشد صادر ميكند و ديگر مورچهها نسبت به اين صداها عكسالعمل نشان ميدهند.
هنگامي كه مورجهاي از طرف دشمن مورد حمله قرار ميگيرد, صداي وحشتناك از خود صادر ميكند. اين صدا كاملاً ناشناس بوده و به صداي جنگ ميان انسانها شباهت دارد. اين صدا را براي ترساندن دشمن از خود درميآورد.
Phil Devries به اين نتيجه رسيد كه حشرات, ارتعاشات صوتي ضعيفي را از خود صادر ميكنند كه فقط مورچه ميتواند آن را تشخيص بدهد. به اين منوال كه مورچه حشراتي كه ماده اي شيرين از خود ترشح ميكنند را دوست دارد. حشرات در هنگام اين كار ارتعاشات صوتي خاصي را از پراكنده ميكنند كه مورچه آن را دريافت كرده و به سوي روزي خود روان ميشود.
در پايان ارتعاشات صوتي تنها وسيله براي ارتباط حشرات با يكديگر است و به اين منظور است كه خداوند فرموده:
«و هیچ موجودی نیست مگر اینکه به ستایش او تسبیح می گوید. ولی شما تسبیحشان را نمی فهمید، به راستی که او بردبار و آمرزنده است.»
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنیداين مطلب در تاريخ: یکشنبه 09 آذر 1393 ساعت: 16:45 منتشر شده است
برچسب ها : آیا مورچه صدا ندارد یا انسان صدایش را نمی شنود ؟,