زمینه های اقدام پژوهی

زمینه های اقدام پژوهی
هدف اساسي اقدام پژوهي (برنامة معلم پژوهنده) ،بررسي، شناسايي، تبيين و حل مسأله و مشكل محيط كار و فعاليت است (كلاس درس، مدرسه، ادارات و سازمانهاي آموزش و پرورش) و از نتايج اقدامپژوهي براي حل مسائل خاص در موقعيتهاي معين استفاده ميشود. در اقدام پژوهي، معلم پژوهنده، پژوهش خود را شخصاً به مرحلة اجرا درميآورد و از نتايج آن در بهبود شرايط كاري خود بهره ميبرد. معلمان و فرهنگيان علاقهمند ميتوانند با بهرهگيري از اين روش به پژوهش بپردازند. برخي از مهمترين زمينههاي اقدام پژوهي در برنامه سیزدهم به شرح زير مي باشند:
- مسائل مربوط به فرایند یاددهی – یادگیری (روشهای تدرسی ، سنجش واندازه گیری، فناوری اطلاعات ، خلاقیت ، گروه بندی و ...
- مسائل مربوط به فرایند شناسایی ،اصلاح و بهبود مشکلات عاطفی و رفتاری دانش آموزان
- موضوعات مربوط به با نشاط سازی مدارس و کلاس های درس ، تحقق مدرسه زندگی
- موضوعات مربوط به مدیریت مدارس (بررسی مسائل و راه حل ها ) مواردی از قبیل: ارتقاء مشارکت اولیا دانش آموزان در اداره امور مدرسه ، بهبود فرایندهای مدیریت مدرسه، ارزشیابی عملکرد دبیران، روشهای بهبود نظارت بر فعالیت های آنان ، ارتقاء جو مدرسه .
- موضوعات مربوط به بهبود فرآیندهای مدیریتی در ادارات آموزش و پرورش استانها شهرستانها و مناطق (مواردی نظیر : بهبود فرآیند بهره وری ، بهبود فرآیند تصمیم گیری ، بهبود فرایند برنامه ریزی ،نظارت بر عملکردها ، مدیریت مشارکتی ، ارزشیابی عملکرد ، فرهنگ و جو سازمانی ،تکریم ارباب رجوع، مدیریت زمان ، کارآفرینی ، راههای افزایش انگیزه همکاران (این موضوعها برای کارشناسان شاغل در ادارات مناطق و شهرستانها که مایلند در برنامه سیزدهم شرکت نمایند پیشنهاد می شود )
- سایر موضوعات انتخاب شده به ابتکار فرهنگیان عزیز ،
* منبع: شیوه نامه سیزدهمین برنامه معلم پژوهنده
برای دیدن هزاران موضوع اقدام پژوهی از لینک زیر استفاده کنید :
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 17 فروردین 1399 ساعت: 16:35 منتشر شده است