دربارهٔ عوامل مؤثر بر پوسیدگی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر اطلاعاتی را جمع آوری و نتایج
دربارهٔ عوامل مؤثر بر پوسیدگی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر اطلاعاتی را
جمع آوری و نتایج را به صورت پاورپوینت در کلاس ارائه نمایید.
پاسخ : (مطالب اورده شده خودتون پاورپوینت کنید )
شیر وپنیر(لبنیات) گوشت دارای کلسیم و- زرده تخم مرغ – اب گوشت- شیرو پنیر دارای فسفر هستند.
2- کم شئن ذخیره کلسیم وفسفر در استخوان وورزش نکردن –کم شدن پروتئین استخوان باعث ضعیف وپر حفره وسبک شدن آن می شوند وبه راحتی استخوان می شکند عوامل موثر بر آن: جنسیت – ارث –استفاده از سیگار – Dکمبود ویتامن
- در مادران بار دار وشیر ده – افراد سالخورده
عوامل موثر بر پوسیدگی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر:
پوکی استخوان به علت کاهش میزان کلسیم در استخوان ایجاد می شود که اغلب در خانم ها بعد از دوران یائسگی و در آقایان بعد از سن ۷۰ سالگی دیده می شود.
علائم این بیماری شامل دردپشت، کاهش قد و افزایش احتمال شکستگی های استخوان است. ارث، رژیم غذایی و ورزش از عوامل مهمی هستند که به طور مستقیم با این بیماری در ارتباط اند.
بعد از ۳۰ سالگی کلسیم همانند سال های قبل زندگی به توده استخوانی اضافه نشده و در استخوان سازی به خوبی قبل عمل نمی کند و به همین علت در این دوران مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم برای حفظ توده استخوانی و جلوگیری از کاهش توده استخوان ضروری است.
خانم ها بعد از سنین یائسگی برای پیشگیری از کاهش توده های استخوانی شان بایستی از غذاهای حاوی استروژن بالا مثل لوبیای سویا (یا آجیل سویا) مصرف کنند. ورزش های ساده مثل پیاده روی، بدنسازی و یوگا در حفظ توده های استخوانی بسیار مفید است.
مواد مغذی برای پوکی استخوان:
۱_کلسیم: قابل جذب ترین فرم آن به صورت ترکیبات سیتراته، لاکتاته وآسپارات است.
۲_ منیزیم: کمبود این ماده معدنی اغلب در بیماران مبتلا به پوکی استخوان دیده می شود و مصرف آن باعث افزایش تراکم استخوانی می گردد.
۳_ ویتامینD : همراه با کلسیم بایستی مصرف شود تا حداکثر تاثیرگذاری آن انجام شود.
۴_ برون: در میوه ها و آجیل ها یافت می شود.
۵_ مس: باعث جلوگیری از کاهش توده های استخوانی شده و در تنظیم روی هم موثر است.
۶_ ویتامینK : در خانم های بعد از سنین یائسگی لازم است که باعث جلوگیری از کاهش کلسیم و همچنین باعث افزایش تراکم استخوان می شود.
۷_ سیلیکون: ماده ای است که باعث افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان می شود.
۸_ استرونتیوم: باعث کاهش دردهای استخوان ها و افزایش توده های استخوانی می شود.
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: شنبه 05 دی 1394 ساعت: 19:56 منتشر شده است
برچسب ها : دربارهٔ عوامل مؤثر بر پوسیدگی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر اطلاعاتی را جمع آوری و نتایج را به صورت ,