راه های کاهش دادن ضررهای فناوری
فناوری و راه های کاهش دادن ضررهای فناوری
همانطور که بیشتر شما می دانید فناوری در زندگی ما تأثیرات فراوانی از گذشته تا به حال داشته و همچنین در آینده تأثیرات بیشتری را هم خواهد گذاشت . تکنولوژی روز به روز در حال افزایش و پیشرفت است . همانگونه که شما می دانید علمی که هم اکنون در اختیار بشر است در برابر تمام علوم هستی هیچی حساب می شود . به خاطر همین انسان باید در همه کاری کنجکاوی یا به قول بعضی ها فضولی کند تا بتواند به علوم ناشناخته هم دست یابد . علم انسان با گذشت هر دقیقه افزایش پیدا می کند و جدید می شود . به نظر من پیشرفت تکنولوژی پا به پای پیشرفت علم پیش می رود . چون علم انسان وقتی پیشرفت کند برای راحت تر بودن انسان تکنولوژی هم به دنبالش خواهد آمد . برای مثال برای اولین بار که لامپ توسط توماس ادیسون ساخته شد ، عمر آن لامپ فقط به مدت 20 دقیقه بود ، ولی پس از توماس ادیسون اشخاص دیگری توانستند عمر لامپ را افزایش دهند و حتی بعد ها کسی توانست لامپی را اختراع کند که در صورت نبود برق یا برق رفتگی روشن شود . این مثال دقیقا همان تکنولوژی است . توماس ادیسون با ساخت یک لامپ به پیشرفت علم کمک کرد ولی دیگران که عمر لامپ را افزایش دادند و یا آن را بی نیاز به برق کردند ، به پیشرفت تکنولوژی کمک کردند و همانگونه که گفتم تکنولوژی به راحتی انسان کمک می کند و در این مثال هم می توان راحتی انسان را یافت ( نیاز نداشتن به برق ) . حالا وقت گفتن مضرات و فواید تکنولوژی است .
فواید فناوری عبارتند از : راحت تر شدن کار انسان ها ، سریع تر شدن کار انسان ها ، دقیق تر شدن کار انسان ها ، در بعضی مواقع هم کم قیمت تر شدن وسایل مرد نیاز انسان ها و ...
مضررات فناوری
تنبل شدن انسان ها و کم تحرکی آنان . من نتوانستم ضرر دیگری برای تکنولوژی پیدا کنم و به نظر بعضی ها همین موردی را هم که گفتم ، ضرر حساب نمی شود . با این حال متوجه شدید که فواید تکنولوژی از مضرات آن بیشتر است پس تکنولوژی برای همه بسیار خوب و پر فایده است .
راه های کاهش ضررهای فناوری جدید مانند تلفن همراه :
اهكارهاي مناسب در جهت كنترل و نظارت صحيح
متأسفانه دانش ضعيف اغلب والدين نسبت به ظرفيت هاي فني گوشي، قيمت پايين سيم كارت ها، وجود سيم كارت هاي اعتباري و... همه نكاتي هستند كه مي تواند بچه ها را به قربانيان تلفن همراه تبديل كند. اولين و مهم ترين راهكار براي مصون ماندن كودكان و نوجوانان از آسيب هاي تلفن همراه اين است كه ازابتدا زيربار خريد اين وسيله نرويد. وعده خريد را به پايان دوره نوجواني يعني بعد از 18 سالگي بدهيد و از فرزندتان بخواهيد تا وسيله ديگري را به جاي آن ازشما بخواهد.
گاه والدين بنا به دلايلي نظير اين كه فرزندشان به كلاسهاي مختلف مي رود و نگران او مي شوند تصميم به خريد تلفن همراه مي گيرند. اگر به هر علت قصد چنين كاري داريد حتما توصيه هاي زير را مدنظر داشته باشيد:
1- مدت زمان استفاده را محدود كنيد و بر سر ساعاتي از روز كه مي تواند گوشي را در اختيار داشته باشد با فرزندتان قرارداد ببنديد.
2- از او بخواهيد تا به هيچ عنوان تلفن را به مدرسه نبرد و در زمان انجام تكاليف نيز آن را خاموش كنيد.
3- به فرزند خود بياموزيد كه هر پيامك يا موضوعي كه در تلفن دارد حتما درست و واقعي نيست.
4- نسبت به افرادي كه با كودك يا نوجوان رابطه تلفني دارد حتما كنترل و نظارت داشته باشيد.
5- سعي كنيد با امكانات و اطلاعات گوشي آشنا شويد و دراين حوزه ها آموزش ببينيد.
دورماندن والدين از پيشرفت هاي جديد باعث ايجاد شكاف نسلي بين آنها با فرزندانشان مي شود.
6-از مطالب درون گوشي اطلاع داشته باشيد. زمان هايي را برنامه ريزي كنيد تا بتوانيد در كنار فرزندتان از پيامك ها آگاهي يابيد و نسبت به محتواي آنها به بحث و مذاكره بنشينيد.
7-بازي ها و سرگرمي هايي را با فرزندتان ترتيب دهيد. داشتن فعاليت هاي مشترك اين امكان را به والد مي دهد كه عملكردهاي كودك و نوجوان را زيرنظر داشته باشد و فرصتي پيش مي آيد تا فرزند بسياري از مطالب را به پدر يا مادر انتقال دهد. به علاوه مي تواند نكاتي را به فرزند خود بياموزد و از او اطلاعاتي ياد بگيرد.
8- به فرزند خود بياموزيد كه دريافت و ارسال پيامك يا بلوتوث درست مانند صحبت كردن با يك غريبه است و بايد همان احتياط هايي را كه در اين زمينه به كار مي رود باز هم رعايت شود.
9- به او بگوييد كه هيچ گاه نبايد اطلاعات شخصي و خانوادگي را ازطريق پيامك به ديگران انتقال دهد.
10- هرگز بدون اطلاع شما با كسي كه از طريق پيامك آشنا شده ملاقات واقعي ترتيب ندهد.
11- به بچه ها آموزش دهيد كه همان قوانيني كه در ارتباطات واقعي رعايت مي كنيم مانند فحش ندادن، استفاده نكردن از كلمات ركيك و طنزها و مطالب مبتذل و .... بايد در مورد تلفن همراه نيز به كار گرفته شود.
12- به او يادآوري كنيد كه ارتباط از طريق پيامك جاي دوستي هاي واقعي بين افراد را نمي گيرد.
سخن آخر اينكه...
ثابت شده است كه هرچه استفاده از اين وسيله كمتر باشد، استرس و نگراني فرد كمتر خواهدبود و بچه ها شرايط رواني بهتري خواهندداشت. كودكان و نوجواناني كه در طول روز 3 تا 4 بار از تلفن همراه استفاده مي كنند نسبت به كساني كه 15 تا 20 بار آن را به كار مي گيرند شرايط روحي رواني مطلوب تري دارند، شبها بهتر مي خوابند، نگراني و استرس كمتري دارند، روند تحصيلي آنها خوب است و افراد با نشاط و با روحيه بالاتري در جامعه هستند.
توجه
همچنین می توانید جواب پاسخ های کتاب های پایه های مختلف را از لینک های زیر ببینید.
بر روی هرپایه و کلاس کلیک کنید :
-
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس دوم ابتدایی
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس سوم ابتدایی
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس چهارم ابتدایی
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس پنجم ابتدایی
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس ششم ابتدایی
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس هفتم
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس هشتم
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس نهم
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس دهم
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های کلاس یازدهم
- جواب سوالات و فعالیت های کتاب های دبیرستان
- بیش از ده هزار تحقیقات دانش آموزی و دانشجویی
بیش از سیصد طرح جابر برای شرکت در مسابقات طرح جابر
- همچنین برای حمایت از سایت ما و گذاشتن تحقیقات بیشتر در سایت بر روی لینک های زیر کلیک کنید تا مانیز برای شما با اشتیاق فراوان تری تحقیق رایگان در سایت بگذاریم .
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 12 مهر 1394 ساعت: 18:02 منتشر شده است
برچسب ها : راه های کاهش دادن ضررهای فناوری,